top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

Şarkıcı IU? Oyuncu Lee Ji Eun! Zirvede olan bir oyuncu olarak, daha ne kadar yükselecek?

Güncelleme tarihi: 21 Eki 2019


“Yirmilerinde olan bir oyuncu, çeşitli insani duyguları ve hayatın neşesini, acısını oyunculuğu ile yansıttı. Gerçekten de idol yıldız imajından kopmuş olduğunu düşünüyorum.”


Chungnam Ulusal Üniversitesi Kore Edebiyatı bölümünde profesör ve aynı zamanda bir dizi eleştirmeni olan Yoon Seok Jin, 9 Eylülde Kookmin Ilbo ile yaptığı telefon röportajında bunları söyledi. Profesör Yoon, IU(26)’nun oyunculuğunu ziyadesiyle övdü. Oyuncu olarak Lee Ji Eun adını kullanan IU, tvN kanalının yeni sona eren dizisi “Hotel Del Luna”daki göze çarpan oyunculuğu ile birçok iyi eleştiri aldı. IU’nun canlandırdığı karakter, Jang Man Wol, 1300 yıldır Hotel Del Luna’yı (hayaletlerin kaldığı bir yer) işletiyor. Fantezi, korku ve romantizmin bir arada olduğu Hotel Del Luna, IU’nun muhteşem oyunculuğu sayesinde midir bilinmez, çok popüler üstelik son bölümü %12’lik bir izleyici oranını yakaladı. (Nielson Korea verilerine göre)


Profesör Yoon şöyle diyor: “IU karmaşık bir duyguyu nasıl ifade edeceğini biliyor. Onun oyunculuk açısından potansiyelinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Görünen o ki oyunculuk yelpazesi gittikçe genişliyor.”


Gerçek şu ki, dizi yapımcıları da IU’dan yana olan memnuniyetlerini belirtti. Senarist Hong Kardeşler (Hong Jeong Eun ve Hong Mi Ran) : “Jang Man Wol karizmatik ve renkli bir karakter olsa da, aynı zamanda yalnız olmalıydı. IU, mükemmel bir Jang Man Wol oldu. Bence tüm cazibesini bu işte gösterdi.”


Bunu benzersiz kılan şey ise IU’nun şaşırtıcı bir şekilde eskiden oyuncu olmaması. 2008’de şarkıcı olarak çıkış yaptı, bir yıl sonra ‘Marshmellow’ ile tanındı, 2010’da ‘Good Day’ ve ‘Nagging’ ile çokça sevgi aldı, kendini müzisyen olarak zirveye taşıdı. Şimdi bile ‘Müziğin Kraliçesi’ olarak anılıyor. Ama genellikle ‘oyuncu Lee Ji Eun’ ifadesini soru işaretinin takip ettiği de bir gerçek. (Oyuncu kimliği hala sorgulanıyor.)


IU’nun oyuncu olarak ilk adımı ‘Dream High’ (KBS2) ile 2011’de oldu. O zamanlar bile IU’nun oyunculuk mücadelesi ‘popüleriteye bağlı bir an, kısa bir yolculuk’ olarak nitelendirildi (farklı bir şey üzerinde çalıştığı için). Ama IU’nun oyunculuğu, oyuncu olarak aktivitelerine paralel gidiyor. Sırasıyla ; 2013’te ‘You’re The Best Lee Soon Shin’ ‘Pretty Man’ (KBS2) ile, 2015 ve 2016’da ‘The Producer’(KBS2) ve ‘Moon Lovers – Scarlet Heart Ryeo’(SBS) ile geri döndü. Geçmişte tuhaf ifadesi ve oyunculuğu ile tartışmalara sebep olsa da, IU (bir oyuncu olarak) aktivitelerine devam etmeye ve farklı türlerde çalışmaya karar verdi.


Geçen yıldan beri esaslı bir oyuncu olduğunun izlenimini güçlü bir şekilde veriyor.  ‘My Mister’da (tvN), yeni bir hayata başlayan Lee Ji An başrolünü canlandırdı, bu oyunculuk kariyerinde bir dönüm noktası oldu ve birçok iyi eleştiri aldı. IU’nun ‘hayatının rolü’ olarak bile anıldı. Aynı yıl IU, Netflix tarafından üretilen kısa film serisi ‘Persona’da çeşitli cazibelerini gösterdi ve iyi reyting aldı.


Dizi eleştirmeni Kim Seon Yeong : “IU şarkıcı olarak edindiği değerli niteliklerini akıllıca kullanıyor. Bence karakterlere nasıl bağlanacağını ve onu nasıl daha çekici yapacağını biliyor. Olgunlaştıkça şimdikinden daha iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum.”


Bir başka uzman da aynı fikirde. Andong Ulusal Üniversitesinde profesör ve dizi eleştirmeni Kim Gong Suk: “Hotel Del Luna’yı ve önceki çalışması ‘My Mister’ı izlemek kimi zaman bana IU’nun bir dahi olduğunu düşündürttü. Neyi nasıl ifade edeceğini zekice yakalamak gibi bir yeteneği var. Belki de IU sürekli dönüşmeyi deniyordur ve daha iyi bir oyunculuk performansı gösterecektir.“


Çeviri: iuforia

Kaynak: https://n.news.naver.com/entertain/article/005/0001237678?lfrom=twitter


151 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page