top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

[MAKALE] “Onaylı Müzik Uzmanı” IU,diğer sanatçıları destekleyerek endüstriye olumlu etkide bulunuyor


IU’nun önerdiği cover videolarının yorumlarında, “IU’nun Instagram hikayelerinde gördükten sonra buraya geldim ve bu çok iyi,” ve “IU sayesinde buraya geldim ama onların sesleri ve yetenekleri harika,” gibi yorumlara çok fazla sempati duyuldu ve bu yorumlar üst sıralarda yer aldı.

2 Mart öğlen itibariyle, ONF’un cover videosu 200,000’den fazla görüntüleme aldı. ONF’a ilave olarak, IU sürekli birçok sanatçının cover videolarını paylaşıyor. Geçen yıl, Oh My Girl’ün “Dolphin” şarkısını dinlerkenki bir görüntüyü paylaştı. O zamandan beri, “Dolphin” gerçek zamanlı arama sıralamaları da dahil olmak üzere çeşitli müzik sitelerinde büyük ilgi gördü.


Basitçe diğer şarkıcılara olan desteği olarak görülebilir, ama sadece olumlu desteğiyle basitçe bitmiyor olması daha anlamlı. Aslında IU’nun onaylı müziği, müzik listelerinde yükselmelere sebep olarak gündem oldu.


IU da 18.9 milyon takipçiye sahip bir “ünlü” olsa da, IU’nun yerli müzik listelerindeki dalgalanma etkisi bariz ortada. IU, bundan mutlaka haberi olan kişi, gücünü kullanıyor. Bu birinin etkisini iyi amaçla kullanmasındaki saf niyeti gösteriyor.


Cover onayı; IU, sanatçı ve onları dinleyen hayranlar için de mükemmel üçgen bir kazan-kazan etkisiyle sonuçlandı. Sonunda, yerli müzik endüstrisini canlandırmak için anlamlı bir etkisi oldu. Bu yüzden IU’ya “insan virüsü” deniyor. Dikkatler sıradaki hangi sanatçının IU’nun müzikal “iyi etkisinde” kalacağına ve “IU’nun Onayı Etkisi”ni alacağına odaklanıyor.


Çeviri: wisewater

Kaynak: https://t.co/o9QOZjZRGU

39 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page