top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

‘Love wins all’ MV’sunda dünyadaki engellere gönderme yapılması hakkında


Engelli Kişilere Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi Ulusal Dayanışması (bundan böyle Jeon Jang-yeon olarak bahsedilecektir.), IU'nun 'Love Wins All' klibinde engelli kişilerin aşağılanmasına ilişkin tartışmalarla ilgili tutumunu açıkladı.


Ayın 29'unda Jeon Jang-yeon resmi hesabı aracılığıyla karikatürünü yayınladı ve 'Love Wins All' müzik videosuyla ilgili tartışmalara ilişkin tutumunu ifade etti.


Jeon Jang-yeon, "Her sabah, müzik kliplerindeki 'kareler' gibi varlıklara karşı savaşıyoruz. Yaratmak istediğimiz 'kameralı dünya', engelli insanların engelli olmayan insanlar gibi 'üstesinden geldiği' bir dünya değil, engelli insanların bu dünyada birlikte hareket ettiği, çalıştığı ve yaşadığı bir dünyadır. "Tüm toplumsal azınlıkların tanındığı ve saygı gördüğü bir dünya" dedi.


Sözlerine şöyle devam etti: "Tıpkı IU'nun 'Love Wins All' şarkısını söyleyip yabancılaşmış birine rahatlatıcı sözler gibi, 'Bu korkutucu değil. Geceyi en güzel şekilde bitirelim' diye fısıldadığı Jeon Jang-yeon da kimsenin ayrımcılığa uğramadığı ya da dışlanmadığı bir dünya yaratmak için çalışıyor. "Ben ilerleyeceğim. Umarım IU ve biz bir gün bir araya gelir ve kimsenin dışlanmadığı bir dünya yaratır, daha gerçek bir ‘Love Wins All’ diye haykırırız."


IU ayın 24'ünde daha önce yayınladığı 'Love Wins All' şarkısının klibini yayınladı. BTS V'nin erkek kahraman olarak göründüğü bu müzik videosu, IU ve V'nin ayrımcılığa karşı savaşma ve sonunda özgürlüğü bulma sürecini dramatik bir şekilde ele alıyor. Ancak bazı kişiler, bu müzik videosunun engelli insanları engelli olmayan insanlara hayranlık duyuyormuş gibi gösterdiğini söyleyerek engellileri aşağılama konusunda tartışmalara neden oldu.


Çeviri: Dionysiyos

51 görüntüleme0 yorum

Σχόλια


bottom of page