top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

[240124] “Love wins all” MV Yorumlama Kılavuzu ve Yönetmen Uhm Tae-hwa ile Röportaj


IU'nun önden yayınladığı “Love wins all” adlı parçasının klibi 23 Ocak'ı 24 Ocak'a bağlayan gece yarısı resmî SNS kanalında yayınlandı ve gündem yarattı.


Video yayınlanır yayınlanmaz, IU ve BTS'ten V'nin tutkulu performansını yöneten yönetmen Uhm Tae-hwa'nın eşsiz video estetiği, sadece Uaena değil, müzik dinleyicileri tarafından da "n'inci izleme" (ç/n: tekrar tekrar izleme) ile sonuçlandı. Ajans, "n'inci izleme"ye yol açan ana anahtar kelimelerle ilgili olarak bu yorumlama kılavuzunu ve yönetmen Uhm Tae-hwa ile yapılan kısa röportajı yayınladı.


1. Ana karakterleri kovalayan "kare" (ç/n: küp)

İkisini acımasızca takip eden “kare”nin kimliği, hayranlar arasında en çok tartışılan konu (ç/n: Aslında bir küp, ancak ona "kare" demek, sadece karelerin sığdığı ve dairelerin sığmadığı ayrımcı bir dünyayı tanımlamanın daha açık bir yolu). Hayranlar, "dünyayı işgal eden uzaylı güçler", "virüs bulaşmış zombiler" ve "tuhaf olaylara neden olan hayaletler" (ç/n: 👻) gibi çeşitli teorilerle yaklaştılar. "Kare" ana karakterlere yönelik ayrımcılığa atıfta bulunuyor ve günlük hayatımızda yaygın olan çeşitli ayrımcılık ve baskı türleri olarak da yorumlanabilir.


2. ANAHTAR ÖGE olan “video kamera”nın arkasındaki anlam

Sırada, her tanıtım fragmanında ortaya çıkan bir "video kameranın" varlığı var. Videoda arka plandaki zaman dilimi günümüzdür ancak video kamera ile çekilen sahneler harap olmadan önce bozulmamış bir dünyayı göstermektedir. Video kameranın lensi bir sevgi filtresini temsil ediyor. Ayrıca, karakterlerin iç ve dış görünüşlerinin ötesinde, dünyadaki güzel şeyleri görmek için kullanılabilecek önemli bir cihaz olarak da görülebilir.

Kameranın içindeki dünyada, gerçekteki dağınık görünümlerinin aksine, canlı ve düzenli görünüyorlar ve onlar için güzelce hazırlanmış lezzetli yemekleri yiyorlar ve parlak elbiseler ve smokinler giyerken sadece hayal edebildikleri mutluluğun tadını çıkarıyorlar.


3. Ana karakterlerin dış görünüşleri

İnternet kullanıcılarının merakı ana karakterlerin dış görünüşünde toplandı. Müzik videosunda "distopik bir dünyada, konuşamayanların ve dünyayı sadece sol gözleriyle görenlerin hayatta kalma hikayesini" gösteren birçok sembol var. IU'nun dudaklarına yakından bakarsanız, orada asılı küçük bir zincir var, bu da onun dünyayla tam olarak iletişim kurmasının zor olduğu anlamına geliyor. V'nin de sol gözünde beyaz bir lens var, bu yüzden bir bakışta bile ikisinin dünyanın zorluklarını aşmakta birçok zorluk yaşayacağı görülüyor. Bununla birlikte, "kare" tarafından harap edilmiş bir dünyada, incinmiş ve bitkin olsalar bile sonuna kadar zorlukların üstesinden gelmeye çalışırken birbirlerine daha da fazla güvenmekten başka çareleri yoktur.


4. Neden gelinlik ve smokin?

Son olarak, gelinlik ve smokin. IU ve V kalıntılardan bir gelinlik ve bir smokin seçti. Burada gelinlik ve smokin "aşkın meyvesini" sembolize etmenin en klişe yolu. Müzik videosunda, ikisi birlikte bu kıyafetleri giyiyor, fotoğraf çektiriyor, şarkı söylüyor ve eğleniyor, günlük hayatlarında yapmaları zor olan şeyleri yapıyor ve geçici bir süre için mutluluğun tadını çıkarıyorlar.

Ancak "kare" sonunda bedenlerini yok eder ve geride sadece giydikleri "kıyafetleri" bırakır. İkilinin son video kamera ekranında havada süzüldükleri ima ediliyor ki bu da her türlü baskı ve zulümden uzak, özgürce uçabildikleri anlamına geliyor. Daha da önemlisi, gökten düşen elbise ve smokin, gerçek hayatta anlamlı ve önemli olduğu düşünülen geleneklerin aslında işin özünü gerçekten gösterip göstermediğini de üstü kapalı bir şekilde sorguluyor.

Son olarak, çeşitli öğelerin yorumlanması ve klibin sonuyla, "Concrete Utopia" filmiyle tanınan klip yönetmeni Uhm Tae-hwa için olumlu eleştiriler devam ediyor.


Yönetmen Uhm Tae-hwa şunları söyledi: "IU ile yeniden bir araya gelmek benim için en heyecan verici kısımdı. 2018'den sonra, bu beş yıl içindeki ilk iş birliğimizdi, bu yüzden çok etkilendim ve o zaman bile iki yıldır aktif değildim ancak IU ile temasa geçtim ve onunla bir konser video kaydında çalıştım, bu da beni bundan sonra başka filmlerde çalışmak için motive etti. Aynı şekilde, bu kez birlikte çalışmak da film setinde aldığım keyfi bir kez daha hatırlattı. Dünya görüşünün kendisi gerçeklikten farklı ve soyut bir alan olduğu için, müzik videosunun çeşitli yorumlarına da açığız."


Çeviri: IU TEAM TÜRKİYE

İngilizce: IUteamstarcandy

Kaynak: Naver

84 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page