top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

Koreli Çok Yönlü Sanatçı Lee Jieun Broker ile Cannes Kırmızı Halısında Yer Aldı


14 Nisan'da Cannes Film Festivali kadrosu açıklandığında, Twitter'da Lee Ji-eun'ın ilk Cannes çıkışını Hirokazu Kore-eda’nın Broker  filmi ile yapması büyük bir ses uyandırdı. Koreli oyuncu, şarkıcı ve şarkı sözü yazarı —IU olarak bilinen — Lee Jieun çok sayıda fana sahip, Instagram'da (yazının yazıldığı zamana göre) 26 milyon takipçili, ve memleketinde ulusun hazinesi olarak tanıtılır. Şimdi ilk ticari filmiyle çoklu başarıya hazır.

Kore-eda'nın ilk kez Palme d’Or kazanan filmi Shoplifters da Kore'de yapılmıştı. Asya'nın güçlü evi CJ ENM tarafından yapımı üstlenen ve Parasite’ın başrolü Song Kang-ho'nun yer aldığı film, alışılmışın dışındaki Broker “bebek kutuları”— çocuğunu yetiştiremeyen kişilerin bebeklerini isimsiz olarak emanet edecekleri bırakma noktaları — hakkında.

Lee Jieun stüdyo sanatçısı olarak başladı, ilk albümünü 2008'de yayınladı, ve 2019'da Billboard’un 2010'lar 100 En Harika K-Pop Şarkıları Listesi'nde 3 şarkısı yer alıyordu. Real albümünden “Good Day” 2010'ların tatil single'ı olarak en üst sırada yer aldı.

2011'de, Lee Jieun Dream High ile aktrislik hayatında ilk çıkışını yaptı, bir sonraki aile draması olan You Are The Best!  2013'de, 2015'de komedi draması The Producers  ve 2018'de My Mister'da yer aldı.

2019'da, Netflix antolojisinde ilk film çıkışı olan Persona'da, dört farklı yönetmenin yazdığı dört farklı karakteri canlandırdı. Tüm bu zamanlarda, Lee albüm yayınlamaya devam etti, turlar yaptıve televizyonlarda çalıştı, 2019’da Hotel Del Luna  tüm zamanların en yüksek puanlarını alan Kore Televizyon Serisinin ilk 20'sinde yer alıyor. Ayrıca ilk film müziği çıkışını da 2020'de hit televizyon dizisi“Give You My Heart” ile Crash Landing on You'da yaptı.

Diğer filmleri çalışmaları arasında yakın zamanda meşguk oldupu spor draması Dream, başrolde Parasite’in Park Seo-joon'u ve Lee Byeong-heon tarafından yönetilen, Kore'nim gişe rekortmeni Extreme Job ezdi geçti.



Çeviri: supadupadup

92 görüntüleme0 yorum

תגובות


bottom of page