top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

IU, Ulusun En İyi: Hiphop sanatçısı, dans makinesi, şarkıcı söz yazarı, görsel harikası ve fazlası


IU’yu bir kelimeyle sanatçı olarak tanımlamak oldukça zor. Aktif olduğu 10 yıl boyunca, IU farklı alanlarda yer aldığı için her zaman altın çağını yaşadı. Tabii ki, IU’nun kariyerinde dibe vurduğu anlar da oldu. Ama o zaman bile çoğu şovmenin daha ötesinde olduğu bir durumdaydı.


Onun istikrarlı özelliklerinden birisi, bir keresinde söylediği gibi, “Olan her şeye rağmen, kendim olmaya devam edeceğim.” Çıkışını yaptığından beri şarkıcı-söz yazarı olmasına ek olarak, Lee Ji-eun (BOO şarkısından sonra) resmi olarak idol IU oldu, ayrıca -şakayla ama aynı zamanda gerçekten- o 1 numaralı Hip-hop yıldızı, “G-silver”. Geride hiçbir rol ya da kişilik bırakmıyor. Ayrıca şimdi, büyük (popüler) ama henüz küçük bir yayın olan popüler YouTube şovu “IU’s Palette”deki “MC U” rolü için kendisini MC olmak için eğitti.


Ayrıca biz de sadece bir kez gözükeceği düşünülen, IU’nun ikinci karakteri Lee Ji-dong’u destekliyoruz (IU’nun kalıcı kimliği olarak). IU sürekli şarkı sözleriyle başarı yakaladığından beri, onun şarkı sözü yazma yeteneğini reddetmenin imkânsız olduğunu söyleyebiliriz, bu yüzden “ünlü söz yazarı” olarak tanınır. Bu çokça övülen şarkı sözü yazma becerileri, IU’nun “Ulusal En İyi Hip Hop Yıldızı” olduğu esprisinin kanıtıdır.


IU’nun takma isimleri giderek gerçeğe dönüşüyor. “1 numaralı Ulusal Hip-hop Yıldızı”na kıyasla daha az gülünç olan “Bangbae-dong Dans Makinesi” gibi, ki bu takma ad şakayla karışık dürüst bir şekilde hayranları tarafından verildi. Bu yılın başında yayınlanan “Celebrity” müzik videosuna ve son zamanlarda yayınlanan “Flu” teaserına ufak bir bakışla bile, IU’nun şu ifadedeki gururunu anlayabilirsiniz, “Ben bir dans şarkıcısıyım.”


IU, şarkıcı imajından dolayı oyunculukta eksik olacağı gibi tüm önyargılı düşünceleri kırarak oyunculukta belli başarılar elde etti. Oyunculuk yeteneğindeki sürekli gelişimi, sahnedeki duruşu ve müzik videolardaki ve performanslardaki ifadeleri için genel olarak olumlu bir etki yarattı.


Tabii ki birisinin yaptığı her şeyde iyi olması, iyi olur. Ama bu bir insan için çok zor olabilir. Dünya bir insanın, bir işte bile iyi olmakta zorlandığı bir yerdir.

İlaveten, ünlüler hayatlarında belli bir seviyeye ulaştıktan sonra genellikle çizdikleri karakterleri bir kenara atarlar. Bu tür durumlarda güzel ya da karanlık diye andıkları geçmişleri kesilip atılır ve unutulur. Bu özellikle şovmenler ya da özellikle belli bir konsepti benimseyen, “Bu, ilk başta olmak istediğim kişi değildi” diyen kişiler için geçerli. Eğer IU bunu yapmaya istekli olsaydı, bunu çok uzun zaman önce yapardı. Şimdi bunu yapmak için daha güçlü bir pozisyonda olduğu için kararı daha etkili olurdu.


Yine de tek ve biricik IU olarak kişiliğini güvenilir bir şekilde gösterme isteğiyle, IU bunu yapmadı. IU’nun yeni albümünün, hayatının o sahnesini kapatırken 20’lerinde onunla beraber olan insanları selamladığı bir albüm olması bekleniyor ve 25 Mart’ta bütün platformlarda LILAC eş zamanlı olarak yayınlanacak.


Çeviri: wisewater

Kaynak: https://t.co/6a3zgcekQk

350 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page