top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

IU’nun SUCHWITA’ya katılımı hakkında programın yapımcısının röportajı


Yıl sona ermeden hemen önce IU, SUGA'nın SUCHWITA programına katılarak ARMY ve UAENA'ya 30 yaşındaki bu iki müzisyen arasındaki dinamiğe eğlenceli bir bakış hediye etti. Serinin yapımcılığını üstlenen HYBE'nin Original Contents 3 Stüdyosunun baş uzmanı Jeong Jae Hoon ile hayranlara sunulan bu harika tatil hediyesinin perde arkası detaylarını konuştuk.


IU'nun SUCHWITA'ya konuk olmasının sebebi hakkında bize daha fazla bilgi verebilir misiniz?

Jeong Jae Hoon (Baş Uzman, Original Contents 3 Studio): SUGA, IU's Palette’deyken bir anlaşma yapmıştık: Bölüm 10 milyon izlenmeye ulaşırsa, IU SUCHWITA'ya geleceğini söyledi. Ancak SUGA askerlik görevine başlamak üzereyken, ikisi de "Henüz 10 milyon izlenmeye ulaşmamış olsa da, hayranların hayallerini gerçekleştirmek harika olur" dedi. Sonuçta bu hem ARMY hem de UAENA için bir hediyeydi. IU, You Have Done Well dizisinin çekimleriyle meşgul olmasına rağmen bir şekilde buna zaman ayırdı ve SUGA da yaklaşan askerlik görevi nedeniyle yoğun bir dönem geçiriyordu, ancak her ikisi de hayranları için bunu yapmaya niyetliydi.


Bu 30 yaşındaki iki genç çekim yaparken ortam nasıldı?

Jeong Jae Hoon: Dürüst olmak gerekirse, birbirleriyle eğlenceli atışmalar yapma dinamiklerini göstereceklerini umuyorduk ve beklentilerimizi kesinlikle karşıladılar. (gülüyor) Zaten birkaç kez birlikte çalışmışlardı - "People Pt. 2" (feat. IU) için işbirliği yaptılar ve bir belgesel için klip çektiler - bu yüzden birbirlerine ve müziklerine duydukları saygı, ağız dalaşında bile gerçekten iyi ortaya çıktı. Bu tür bir uyumla, ihtiyaçları olan tek şey genel bir taslaktı ve iyi bir şekilde gitmeye hazırdılar. (güler) RM'nin "eight" için ilk düşünülen kişi olduğu ve bunun prodüksiyon ekibi için yeni bir haber olduğu gibi sadece ikisinin bildiği şeyleri konuşarak harika bir iş çıkardılar. IU'nun ergenlik, yirmili ve otuzlu yaşlarıyla ilgili hikayelere daldılar ve SUGA kendi hayatından o dönemlerle ilgili hikayeler paylaştı. Şimdi bile bunları düşününce gülümsüyorum. Güldüler, eğlendiler ama derine indiklerinde gerçekten derine indiler.


IU'nun bölümü sırasında aradığınız belirli bir şey var mıydı?

Jeong Jae Hoon: SUGA'nın kendisi de bir müzisyen olduğu için, sohbet müzikten açıldığında çok eğleniyor. Ne kadar heyecanlı olduğu anlaşılıyordu. (gülüyor) IU K-pop üzerinde büyük bir etki yarattı - hesaba katılması gereken bir güç - ancak insanlar onun müzikal yolculuğuna çok fazla dönüp bakmadılar, bu yüzden plan IU'nun her şeyden önce bilindiği müzisyenliğine odaklanmaktı. Bölümü hazırlarken de IU'nun birçok müziğini kullandık. Ekibimiz ne zaman bir konuğumuz olsa o kadar derinlemesine araştırma yapıyor ki YouTube'daki algoritma tamamen değişiyor. (gülüyor) Encore yaptıktan sonra "işe giderken giydiği" gibi "rahat kıyafetler giydiğini" söylediğinde oynatmak için mükemmel klibi aramak için çok zaman harcadık. Şirketinin kanalındaki ve kişisel kanalındaki tüm videoları izledik ve şov için mükemmel klipleri yerleştirmek için elimizden geleni yaptık.


Çeviri: yerimera

137 görüntüleme0 yorum

Commentaires


bottom of page