top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

IU’nun Resmî Fankulübü ‘Uaena’ için Soru&Cevap (4.jen güncellemesi)


[Kayıt olma]

IU'nun resmi fankulübüne nasıl katılabilirim?

Yurtdışı ülkelerdeki Uaena'lar Melon Ticket Global web sitesi aracılığıyla 10 Ağustos 12:00 KST’den 23 Ağustos 23:59 KST’ye kadar IU'nun Resmî Fankulübü 4. Nesil 'Uaena'ya başvurabilecek. (http://tkglobal.melon.com)’dan, Kore Melon Ticket websitesi değil.


Fankulübü üyeliğine başvurmak için bir masaüstü bilgisayar (cep telefonu değil) kullanmanız gerekmektedir. Lütfen internet tarayıcınızda herhangi bir pop-up engelleyiciyi devre dışı bıraktığınızdan emin olun.


Melon Ticket Global web sitesine ve fanclub üyeliğine başvururken pasaport veya kimlik kartınızdaki İngilizce adı kullanarak hesap açmalısınız.


Melon Ticket kullanıcı adınızı girmeniz gerekecek. Bu tkglobal.melon.com'da oturum açmak için kullanacağınız e-posta adresi.


Daum Fancafe kullanıcı adınızı girmeniz gerekiyor. (Bu Daum kullanıcı adınızla aynı). Mevcut kullanıcılar Daum kullanıcı adını (Daum 아이디) https://member.daum.net/my/basic.daum sitesinden kontrol edebilir. Yeni kullanıcılar fancafe kılavuzunun 1. bölümünü tamamlayarak bir Daum Kimliği oluşturabilir (http://iu-jjang.tumblr.com/fancafetutorial Not: Bu kılavuzu fotoğrafları takip etmeniz yeteceğinden çevirmedik, gene anlamadığınız yer olursa bize ulaşırsınız). Ayrıca Kakao hesabınız üzerinden de oturum açıp mail.daum.net adresine giderek Daum ID'nizi oluşturabilirsiniz. (Daum Kullanıcı Adınız @ daum.net).


Daum fancafe kullanıcı adı yazsa da IU’nun online fancafesine üye olmak zorunda değilsiniz, Daum kullanıcı adınız olması yeterli (Sadece fancafe kılavuzunun 1. bölümü).


Fanclub için başvurduğunuzda + veya # gibi simgelere izin verilmiyor. Sadece İngilizce kelimeler ve sayılara izin veriliyor.


Ödemeyi online alışveriş yapmanıza izin veren aşağıdaki uluslararası kredi kartlarını kullanılarak yapabilirsiniz. Banka kartları da işe yarayabilir.


Geçen sene 3. jenerasyon uaena fanclub üyesi olarak katıldıysam, yine de katılmak zorunda mıyım?

EVET. 3. jenerasyon üyeliğiniz, 4. jenerasyon üyeliği Ağustos ayı sonunda yürürlüğe girdiği anda sona erecek. Üyeliğinizi devam ettirmek istiyorsanız üyeliğinizi 4. jenerasyonla yenilemelisiniz.


Pasaportum veya kimlik kartım yoksa?

Gerçek adınızı kullanın ve pasaportunuzu alırken aynı adı kullandığınızdan emin olun. Gelecekte Kore'deki IU konserlerine veya hayran buluşmalarına gitmeyi düşünüyorsanız, pasaportunuza ihtiyacınız olacak zaten.


Ya kredi kartım yoksa? Banka kartı kullanabilir miyim?

Banka kartları da işe yarıyor gibi görünüyor ama kredi kartıyla ödeme yapmak daha güvenli. Kart sahibinin adının fanclub'a başvuran kişinin adıyla aynı olması gerekmez.


Yanlış bir isim / takma ad ile kayıt oldum. Değiştirebilir miyim?

Maalesef, müşteri hizmetleriyle iletişime geçmediğiniz sürece Melon Ticket hesabınızdaki adı değiştiremezsiniz. En kolay yöntem pasaport veya kimlik kartınızdaki isimle yeni bir tkglobal.melon.com hesabı oluşturmak için başka bir e-posta adresi kullanmak.


Adım ve soyadımın yerleri değiştirildi / adımın büyük harf kullanımı veya noktalaması yanlış. Sorun olmaz değil mi?

Evet, adınız ve soyadınızın yeri değiştirilse ya da büyük harf ve noktalamada yanlış yapılsa da sorun olmaz. Adın ve bırakılan boşlukların pasaportunuzda yazılanla bir olması yeterli.


Adresimi ülkemin dilinde yazıp sadece ülkemin adını İngilizce yazabilir miyim?

Hayır, adres TAMAMEN İngilizce olarak yazılmalıdır.


——————————————————————-


[ÜYELİK]


Üyelik ne kadar süre için geçerli olacak?

Üyeliğiniz bir sonraki fanclub üye alımına kadar sürecektir. Bu büyük olasılıkla yaklaşık 1 yıl sonra olacak. Üye alımı döneminde katılmayanların bir sonraki döneme kadar katılma şansı olmayacak.


——————————————————————-


[Resmi Ürünler]


IU’nun 4. jenerasyon Uaena fanclubına katılarak ne elde edeceğim?

Fanclub üyeliği bu yıl 25.000 won olacak (+ülkenize bağlı olarak ek yurtiçi ve yurtdışı kargo masrafları). Avantajlar arasında adınızın ve kişiye özgü üyelik numaranızın bulunduğu resmi bir üyelik kartı ve resmi ürünler gönderilmesi var (genellikle kaydolduktan çok uzun bir süre sonra gönderilir), müzik şovlarına veya radyo yayınlarına öncelikli erişim, IU'nun solo konserleri ve Kore'deki hayran buluşmaları için öncelikli bilet alma, diğer çevrimiçi/çevrimdışı etkinlikler için avantajlar.


Nasıl resmi lightstick’i alabilirim? Yurtdışında alabilecek miyim?

Önceki yıllarda resmi beyaz lighstick online satılmış olsa da, sadece Kore'deki konser alanlarından alınabiliyordu.

——————————————————————-


[Fancafe/Konserler]


IU’nun Kore’deki konserlerine veya hayran buluşmalarına gitmek için IU’nun online fankafesine katılmam gerekir mi?

Online fankafeye katılmanıza gerek yok çünkü biletleri doğrudan Melon Ticket sitesinden satın alabilirsiniz (tkglobal.melon.com). Bir fanclub üyesiyseniz, fanclub üyeliğini satın aldığınız Melon Ticket hesabını kullanarak giriş yaparak öncelikli rezervasyon döneminde bilet satın alabilirsiniz.


IU’nun resmi fanclub’ına katılmak için IU’nun online fankafesine katılmam gerekiyor mi?

Hayır, IU’nun fanclub’ına katılmak için IU’nun online fankafesine üye olmanıza gerek yok. Bununla birlikte, fanclub’a katıldıktan SONRA, fankafedeki ‘Fanclub Üyesi’ rütbesine (Melon Ticket’te üyeliğe başvurduğunuzu kanıtlayarak) başvurabilirsiniz. Sonucunda elde edeceğiniz şeyler:

1. IU’nun fankafesindeki ’Fanclub Üyesi Bölgesi’ne erişim hakkı kazanırsınız (IU’dan aylık doğum günü kutlama videosu ve uaena çekilişleri için şans elde edersiniz)

2. From.IU gönderilerine cevap verebilmek için seviye atlama şansı elde edersiniz.


IU’nun fankafesine katılıp nasıl ‘Fanclub Üyesi’ rütbesini elde ederim?

Lütfen fankafe kılavuzuna göz atın. (http://iu-jjang.tumblr.com/fancafetutorial)


Fanclub üyesi olarak kaç bilet satın alabilirim?

IU’nun önceki konserlerinde öncelikli bilet alışında fanclub üyeleri şov başı birer bilet, genel bilet alımında da bir tane fazladan bilet alabiliyorlardı. (Eğer öncelikli oylamada bilet alınmadıysa, genel bilet alımında yer kaldığı sürece 2 bilet alınabiliyor.)


Eğer arkadaşım IU’nun fanclub’ına katılmışsa, IU’nun konserine bilet almak için onun Melon Ticket hesabını kullanabilir miyim?

Eğer bilet almak için arkadaşınızın Melon Ticket hesabını kullanıyorsanız, arkadaşınız pasaportunu getirmeli ve konser alanında sizin için biletleri almalı. Çalışanlar bileti alan kişinin fotoğrafla, ve pasaporttaki isimle bileti tutan kişinin uyuşup uyuşmadığına bakacaktır.


Çeviri: gizexxi, J’ieunesse

Kaynak: https://iu-jjang.tumblr.com/fanclub


606 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page