top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

IU’nun 5. ful albümü önden yayınlanan şarkısı ‘Celebrity’nin tanıtımı


Koro: IU

Şarkı sözleri: IU

Beste: IU, Ryan S. Jhun, Jeppe London Bilsby, Lauritz Emil Christiansen, Chloe Latimer, Celine Svanback


“Göz alıcı kıyafetleri, biraz eşsiz bir zevki, çeşitli yetenekleri, başta utangaçlık olan koruma mekanizması, her şeyin sevdiği ve sevmediklerini ayıran kişiliği olan bir arkadaşım var, ve bunlardan dolayı her zaman ona eksantrik biriymiş gibi davranırlardı.


Tüm bu özellikleri arkadaşımı daha da çok sevmemi sağladı, ama aynı nedenlerden şimdiye kadar daha da çok nefret de gördü.


Bu şarkı sözleri ‘eksantrik’ arkadaşıma söylemek istediklerim olarak başladı, ama şarkı üzerine çalışırken bunun aynı zamanda benim hikayem de olduğunu fark ettim. Şarkı sözlerini tamamladıktan sonra, arkadaşım ve ben hariç diğer insanlar da bu şarkının başkahramanı olsa garip olmaz gibi geldi. Çünkü hayatta başkaları tarafından belirlenen beklentilere uymamamızdan dolayı hissedilen uzaylılaşmayı eminim birçok kişi deneyimlemiştir. Arkadaşım dahil, ham ve eşsiz şekilde doğmuş olanlara söylemek istiyorum. Siz ‘byeolnan’ (eksantrik) değil, ‘byeol’sünüz (yıldız).”


‘Celebrity’ IU’nun 4 sene sonra gelen 5. ful albümünün ön gösterimi. Albümü tanıtan önden yayınlanan şarkı Celebrity, tropical house türüyle karışık elektronik pop şarkısı olmakla birlikte birçok türden oluşuyor, ayrıca yapımında birçok hit şarkıda yer almış Ryan S. JHyun, Danimarkalı yapımcı Chloe Latimer, aynı zamanda IU’nun kendisi yer alıyor ki bu şarkıyı daha yüksek level bir tamamlanışa çıkarıyor.


Bilhassa albüm kapağında IU’nun bizzat sol eliyle yazdığı ‘Celebrity’ kelimesi yer alıyor, ki bu daha bir özel kılıyor. Hafif hislerde ve klas olan Celebrity şarkısı daha önce IU’nun şarkılarında kullanılmamış sentezleyici ve autotune ile üretilmiş bir düşüşten oluşan akışa sahip ve bu IU’nun sesiyle kombine edilince, çok daha ferahlatıcı hale geliyor.


Çeviri: J’ieunesse



395 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page