top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

IU - Empty Cup’ın bestecilerinden PENOMECO, IU ile çalışma deneyiminden bahsetti!


Sadece kendi albümünüz için değil, diğer sanatçılar için de şarkı yaratma konusunda harika bir iş çıkarıyorsunuz. IU ile son çalışmanız etkileyiciydi. Bize bizzat, IU'nun 5. ful albümü olan "LILAC"ın "Empty Cup" şarkısını anlatır mısınız?


Şarkının başlığı "Empty Cup”, en son kesinleşti. Adı kesinleşmeden şarkı üzerinde çalışırken, IU bize "bu şarkının adı "Emty Cup" olacak" dedi. O anda IU tarafından yazılan şarkı sözlerini anlamaya başladım. Bu ilginç bir deneyimdi. IU'nun "LILAC" albümünü dinlemediyseniz, lütfen şarkıları albümün sıralamasına göre dinleyin. Şarkıları bu sırayla dinlerken ve o hoş gitar melodisi çalarken lütfen şarkının sözlerine dikkat edin ve ardından tekrar "Empty Cup" şarkı adına bakın. Çünkü şarkının tadını ben de böyle çıkardım.


Hâlâ “Empty Cup” üzerinde çalışıyorken başınızdan geçen bir sahne arkası hikayenizi anlatır mısınız?


WOOGIE hyung ve ben "Empty Cup"ı birlikte yaptık ama biz "Dürüst olmak gerekirse, tüm bu olağanüstü yetenekli müzisyenler aynı zamanda "LILAC" üzerinde de çalışıyorlar, bu yüzden akışa geçip onları takip etmeye gerek var mı?” diye düşündük (Gülüyor). Bu yüzden IU'nun sesiyle harika olacağını düşündüğümüz bir şarkı yapmaya karar verdik. Şarkıyı bitirdik ve IU'ya gönderdik ama o gerçekten endişelendi, "Bu şarkıyı iyi kavrayabilecek miyim?" dedi. "Bu bizim IU'nun söylediğini hayal ederken ürettiğimiz bir şarkı, bu yüzden kesinlikle mümkün" diyerek onu temin ettik. Bir süre sonra IU'nun ses kaydını aldık. İlk dizeleri söylediğini duyar duymaz, "tamamdır, işte bu! Böyle yapacağız" dedik.

Bir yapımcı olarak "Empty Cup"ın gidişatından son derece memnun görünüyorsunuz.


Çok başarılı olduğunu hissediyorum. "LILAC" gösterişli şarkılarla dolu bir albüm. Bu şarkılar arasında bir dinlenme süresi sağlamak istedik. Niyetlerimizi hayata geçirmeyi başardığımızı düşünüyorum. Başka bir şansımız olursa (IU ile işbirliği yapmak için), o zaman heyecan verici bir şarkı yapabiliriz.

Çeviri: Flos Lunea

Kaynak: http://tmblr.co/Z1fcsdaCv2ocCi00


95 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page