top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

Hotel Del Luna’nın Çekildiği Yerler


tvN’nin yılın en dikkat çeken dizilerinden biri olan Hotel Del Luna, her bölümünde reyting rekorları kırıyor. İnanılmaz CG efektleri ve ilgi çekici hikayesi ile seyircilerin aklını başından alıyor.


IU, Yeo Jin Goo, P.O, Kang Mina ve daha fazlası dahil olmak üzere mükemmel bir kadroya sahip olan bu drama, 1000 yıldır otelde sıkışan Hotel Del Luna’nın CEO’su Jang Man Wol (IU) ve otelin yeni atanmış yöneticisi Goo Chan Sung (Yeo Jin Goo) olan iki ana karakter etrafında dönüyor. Otel çalışanları ile birlikte hayaletler için olan Hotel Del Luna’yı yönetiyorlar.


Hikaye ilerledikçe, dizideki görkemli ve şatafatlı çekim setleri bir çok seyircinin dikkatini çekiyor. Şaşırtıcı CG efektlerine rağmen bazı yerlerin gerçekte var olduğunu öğrenince şaşıracaksınız. Eğer Hotel Del Luna hayranı iseniz Kore’de iken gitmeniz gereken bazı çekim ve etkinlik yerleri:


(Pic Cr: Naver Blog @ merryme0306)


1.Hotel SEINE


Adının aksine burası bir otel değil. “Hotel SEINE” Kasım 2018’den bu yana Ikseon-dong mahallesinde faaliyet gösteren Seul’deki gözde kafelerden biri.


Toplam altı kattan oluşan(çatı katı salonu ve zemin kattaki butik dahil) otel temalı bu kafe dışarıdan mütevazi görünüyor ancak içine bir kez adım atarsanız daha önce hiç görmediğiniz konforlu ve klasik bir tarzla karşılaşacaksınız.


(Pic Cr: Naver Blog @ tact_1663, yja03206)

Kafenin iç görünümü Grand Budapest Oteli’nkine benziyor ve kesinlikle fotoğraf çekmeye değer. Ziyaretçiler, konsiyerj tezgahının bulunduğu “otel lobisi”ne çıkmadan önce kırmızı halı ile karşılanıyor.


(Pic Cr: IG @cafe_seinejang)

Görünüşüne aldanmayın, burası aslında müşterilerin kafeyi keşfe çıkmadan önce kahve ve tatlı siparişlerini verebilecekleri baristaların çalıştığı yer. Belirtmeliyiz ki, bu konsept cidden ilginç ve yaratıcı. Bu neden açıldığından beri sonsuz bir müşteri akınına uğradığını açıklıyor.


(Pic Cr: Naver Blog @ subb1832, yeyes24, 2mkh2)

“Otel lobisi” ve birinci kattaki bir fırının yanı sıra, Hotel SEINE ayrıca sırasıyla ikinci ve üçüncü katlarda bir pasta fabrikasına ve bir sanat salonuna ev sahipliği yapmakta. Ziyaretçiler, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi üçüncü kattaki bir fotoğraf bölgesi de dahil olmak üzere kafede Hotel Del Luna'nın izlerini bulabilirler:


(Pic Cr: Naver Blog @ skskoko, lovecastella)

(Pic Cr: Naver Blog @ subb1832)

İlginç bir şekilde yada tesadüfen çatı katındaki salon, tıpkı IU’nun karakter ismi Man Wol (dolunay) gibi “Dolunay Çatı Salonu” olarak adlandırılmış.


Adres: 28-5 Donhwamun-ro 11-gil, Nakwon-dong, Jongno-gu, Seul (로 종로구 돈화문 로 11 길 28-5)

Telefon: 02-766-8211

Çalışma saatleri: Pazartesinden pazara, 12: 00-00: 00

Buraya gelmek için: Jongno 3 ga istasyonunda (Hat 5, Çıkış 4), ve pembe binayı göreceğiniz soldaki sokağa doğru yürüyün.


(Hotel Del Luna'nın 2.bölümünden ekran fotoğrafı)

2.Seoul Book Bogo


Bu yıl 27 Mart'tan bu yana açılan yeni bir bina olan Seoul Book Bogo, Jamsillaru İstasyonu yakınında bulunan, ülkenin ilk kamuya açık ikinci el kitapçısıdır. Hotel Del Luna'nın 2. Bölümünde bir hayalet kütüphanesi olarak tanıtıldı ve gerçekten de tam olarak büyüleyici görünüyor:


(Pic Cr: Naver Blog @ punkpp)

(Pic Cr: Naver Blog @ punkpp)

Bu devasa dönüşümden önce boş bir depo olarak kullanılmış. Nadir koleksiyonlardan ünlülerin bağışladığı kitaplara kadar, kitapçıda 130.000'in üzerinde ikinci el kitap bulabilirsiniz.


Adres: Ogeum-ro 1, Songpagu, Seul 05507 (05507 로 송파구 오금 로 1, 신천동 14)

Çalışma saatleri: (Hafta içi) 10:30 - 20:30 | (Hafta Sonu ve Tatil) 10:00 - 21:00 | Pazartesi günleri kapalı

Buraya ulaşmak için: Jamsillaru İstasyonu'ndan (Hat 2, Çıkış 1) 300 metre düz yürüyün.



3.Kyungsung Clothes


Her birinde ve sonrasında her bölümde IU'nun kaç farklı kıyafet değiştirdiğini merak ettiniz mi? Arık siz de Kyungsung Clothes’da benzer kıyafetleri kiralayabilirsiniz. Şu anda bu giysi kiralama mağazası Hotel Del Luna’nın fotoğraf çekimlerine ev sahipliği yapıyor.


(Pic Cr: IG @ kyungsungclothes and tvN)

Seul'de ikisi de birbirine yakın 2 dükkanları var. Kostüm kiralama 3 saatliğine 30.000 ₩(145tl)'den başlar ve e-posta yoluyla rezervasyon yaptırmanız önerilir.


Dükkanın Adresi 1: Jongno-gu, Samil-dong 30 Yol 56, 2F (서울 종로구 삼일 대로 30 길 56, 2 층)

Çalışma saatleri: Pazartesinden pazara, 10: 00-22: 00

Buraya gelin: Jongno 3-ga İstasyonu'ndan Changdeokgung yönüne doğru 250m yürü (Hat 3, Çıkış 7)

Dükkanın Adresi 2: Jongno-gu, Donhwamun 11 Yol 30, 3F (서울 종로구 돈화문 로 11 길 30, 3 층)

Çalışma saatleri: Pazartesinden pazara, 10: 00-22: 00

Buraya gelin: Mağaza, Jongno 3-ga İstasyonu'nun 4 numaralı çıkışının karşısındadır (3. Hat).


(Pic Cr: Naver Blog @ devilswink)

4.Paradise City


Bu, Goo Chan Seong’un Hotel Del Luna’daki yönetici pozisyonunu doldurmak için Royal Pacific Otel’deki işini bıraktığı yerde. Bu yer kolayca bize bölüm 2’deki ikonik sahneyi hatırlıyor: Chan Seong’un kadın hayaletin temasından kaçmak için havuza atladığı sahne.



(Hotel Del Luna 1.bölümden ekran fotoğrafı)

Ayrıca bölüm 1 ve 2’de gösterilen otel lobisi de Incheon’daki Paradise City’de çekildi.


Adres: 186, Yeongjonghaeannam-ro 321-gil, Jung-gu, Incheon, Kore (로 해 안남 로 321 번길 186, 중구, 인천)

Buraya gitmek için: Incheon Uluslararası Havaalanı'ndan, No. 302, 306A veya 306 numaralı otobüse Yongyu İlköğretim Okulu'na gidin, Grand Hyatt Incheon'da inin ve Paradise City'ye (~ 5 dakida) doğru yürüyün.


(Hotel Del Luna 2.bölümünden ekran fotoğrafı)

5.Mokpo Modern Tarih Müzesi No.1


Hotel Del Luna dışarıdan sıradan ama içeriden sıra dışı olarak gözüküyor. Ayrıca bu, Goo Chan Seong’un binaya girme merakını uyandıran tuğla yapı. Hotel Del Luna’nın girişi ve ve otelin dış sahneleri Mokpo Modern Tarih Müzesi’nin önünde çekildi.


Rönesans tarzında tasarlanan bu otel, Mokpo kentindeki en eski binadır ve Seul'den KTX ile 2.5 saat sürmektedir. Müze modern Mokpo tarihini anlatıyor ve Japon işgali sırasında bir Japon konsolosluğu olarak kullanılıyordu.


(Pic Cr: IG @ hyye___)

Dikkat çekici bir şekilde, binanın etrafındaki sarmaşıklar, “otel” in CG etkilerinden sonra daha gizemli görünmesini sağlamak kuruldu. Halihazırda orada sergilenen bir tabela var ama dizi sona erdiğinde kaldırılacak.


Adres: 6 Yeongsan-ro 29-beongil, Daeui-dong 2-ga, Mokpo-si, Jeollanam-do 전라남도 목포시 영산 로 29 번길 6 (대의동 목포시 대의동 2 가 1-5)

Çalışma saatleri: Salıdan Pazara, 09:00 - 18:00 (Pazartesi günleri kapalı)

Buraya ulaşmak için :Mokpo İstasyonu'na kadar KTX ile gidin ve müzeye yürüyün. (~ 13 dak.)

Not: Müzeye giriş için giriş ücreti (₩ 2,000)(10tl) uygulanır.



6.Changhwadang-Daehakno Branch


Jang Man Wol'u (IU) mantı (dumpling) yerken izlemek bir Mukbang'ı (yemek yayını) izlemek gibi. Çoktan sonraki mantı yeme sahnesi için can atıyoruz.


(Pic Cr: IG @ movigo_trip)

Hotel Del Luna'nın 1. Bölümündeki bu sahne, Seul'ün Jongno Bölgesi'ndeki Myeongnyun 4 (sa) ga'da bulunan ünlü bir Çin böreği restoranı olan Changhwadang'ın Daehakno Şubesi'nde çekildi. Seul'de birkaç şubeleri var ve hamur tatlıları için en popüleri.



Jang Man-wol Instagram'daki ilk gönderisini bile mantıya adadı!


Adres: (Daehakno Şubesi) 39 Changgyeonggung-ro 26-gil, Myeongnyun 4 (sa) ga, Jongno-gu, Seul 서울 특별시 종로구 창경궁 로 26 길 39 1 층 (서울 특별시 종로구 명륜 4 가 154-3)

Buraya gitmek için: Hyehwa İstasyonunda (Hat 4) yan yana ve Çıkış 3'ten yürüyün. (~ 5 dak.)


(Hotel Del Luna 4.bölümünden ekran fotoğrafı)

7. A Loaf Slice Piece


Dramanın 4. Bölümünde, Gu Chan-seong, kadın hayalet müşterinin ölümünden önce karşılaştığı birini aramasına yardımcı olmak için bir fırını ziyaret ediyor. “Loaf Slice Piece” olarak adlandırılan fırın kafesi Gyeonggi-do'daki Yongin şehrinde bulunuyor ve taze pişmiş hamur işleri ile popüler.


(Pic Cr: Naver Blog @ w9039)

Adres: 755 Yubang-dong, Cheoin-gu, Yongin-si, Gyeonggi-do 경기 용인시 처인구 로 47 (경기 용인시 처인구 유방동 755)

Telefon: 031-339-1488

Çalışma saatleri: Pazartesinden pazara, 10: 00-21: 00


Hotel Del Luna'nın 5. bölümünden ekran fotoğrafı

8. Buyeo Garimseong Hisarı (부여 가림성)


Seongheungsanseong Hisarı (성흥 산성) olarak da bilinen Garimseong Hisarı, Geum Nehri'nin alt kısmına bakan tarihi bir bölgedir. Taş hisar, Baekje Hanedanı'na kadar uzanır ve Baekje döneminde Ungjinseong Hisarı / Sabiseong Hisarı'nı (Baekje'nin başkenti) korumak için inşa edildiğinden önemli bir tarihe sahiptir.


Hotel Del Luna'nın 4. bölümünden ekran fotoğrafı

Burada, fotoğraf çekimi için (özellikle çiftler arasında) çok popüler bir yer olan ünlü Zelkova ağacının bulunduğu çeşitli sahneler çekildi. Ağaç, Kısım 3 ve 4'te, Gu Chan-seong’un rüyasında, Jang Man-wol’un, Chung-myung ve Yeon-woo’da gülümseyip görüldüğü, daha sonra ağacın altında durduğu görüldü.


5. Bölüm'de, sevdiği bu ağaçla onun için en büyük evi inşa edeceğini söylerken Yeon-woo ile tekrar bir araya geldi. Ağacın gerçek hayatta nasıl gözüktüğü:


(Pic Cr: IG @ cksgml0117)

(Pic Cr: IG @ s.bnee)

Eğlenceli-gerçek: Bu ağacın aslında bir de takma adı var. Buna Sarang Namu (사랑 나무) denir ve insanlar genellikle “Mt. Seongheungsan Aşk Ağacı ” der. The Crowned Clown (2019), I am Not A Robot (2017-2018), My Sassy Girl (2017), Iljimae (2008) ve daha birçok filmde yer aldı.


Adres: 167, Imcheon-myeon, Buyeo-gun, Chungcheongnam-do (로 부여군 임천면 성흥 로 97 번길 167)

Hotel Del Luna'nın 5. bölümünden ekran fotoğrafı

9. Ilsan Lake Park (일산호수공원)


Hotel Del Luna'nın 5. Bölümünde, Gu Chan-seong parka Sanchez'in tökezlediği ölü gelinle evlenmeyi sağlayan kırmızı bir cüzdan aramak için parka geldi. Bu sahne, Seul'den metro veya otobüslerle kolayca ulaşılabilen Ilsan Gölü Parkı'nda çekildi.


(Pic Cr: VisitKorea)

Yıl boyunca ziyaretlere açık olan, Asya'daki en büyük insan yapımı parklardan biri olan parkta, şifalı bir bitki adası, 4,7 kilometrelik bir bisiklet yolu, müzikal çeşme, gül bahçesi ve dahasının keyfini çıkarabilirler.


Adres: 595, Hosu-ro, Ilsandong-gu, Goyang-si, Gyeonggi-do [경기도 고양시 일산 동구 호수 로 595 (장항동)]



10. E-UM THE PLACE (이음더플레이스)


Çoğu zaman dramadaki Sanchez'in evi olarak öne çıkan bu mekan aslında Samcheong-dong'un kalbinde yer alan özel bir Hanok galerisi ve E-UM PLACE olarak adlandırılıyor. 1908 yılında inşa edilen Hanok (Kore geleneksel evi), bugüne kadar iyi korunmuştur ve genellikle düğünler, partiler, sergiler veya kurumsal etkinlikler gibi özel etkinliklere ev sahipliği yapmak için bir mekan olarak kullanılır.



(Pic Cr: IG @ eumtheplace)

Galeri, geleneği, bugünün güzelliğini ve gelecekteki değerleri birbirine bağlamak için kuruldu. Ayrıca, insanların Hanok'un mimari güzelliğini, eşsiz Kore kültürüyle beslenen sofistike ve özel bir ortamda takdir edebileceği bir yer.


Adres: 35-3 Samcheong-dong, Jongno-gu, Seul (삼청동 삼청동 35-3)

Çalışma saatleri: Salı - Cumartesi, 11:00 - 18:00


Hotel Del Luna'nın 10. bölümünden ekran fotoğrafı

11. Byeokchoji Botanical Garden (벽초지 수목원)


Mükemmel bir doğa kaçamağı olan Byeokchoji (BCJ) Botanical Garden, Paju'da yer almaktadır ve drama ve müzik video çekimleri için çok popüler bir mekandır. Son zamanlarda, Hotel Del Luna'nın kadrosu, Sulli’nin dramadaki cameo görüntüsü de dahil olmak üzere çeşitli sahneleri çekmeye geldi.


(Pic Cr: gardenBCJ Facebook)

(Pic Cr: gardenBCJ Facebook)

Her Kasım ayının ortasından Mart ayının başlarına kadar bahçe, muazzam bir aydınlatma festivaline ev sahipliği yapacak (Paju'da bir ve bir tane olacak) ve kaçırılmaması gereken güzel bir manzara! Diğer tüm günlerde, ziyaretçiler yıl boyunca burada heyecan verici uygulamalı programlar yaşayabilirler.


Adres: 242, Buheung-ro, Gwangtan-myeon, Paju-si, Gyeonggi-do (로 파주시 광탄면 부흥 로 242)

Çalışma saatleri: 09:00 - 19:00

Giriş Ücreti: ₩ 9,000 (Yetişkin), ₩ 7,000 (Genç), ₩ 6,000 (Çocuk ve Yaşlı Vatandaş). 3 yaşından küçük bebekler için ücretsiz.


Hotel Del Luna'nın 12. bölümünden ekran fotoğrafı

12. Pizza Alvolo (파자알볼로)


Sanchez’in Pizza Alvolo olarak da bilinen restoranı, Seul’deki Yangpyeong İstasyonu'na (Hat 5) yakın çalışan aynı adı taşıyan gerçek bir pizza restoranı. Gyeongui-Jungang Hattı üzerindeki diğer Yangpyeong İstasyonu ile karıştırılmamalıdır. Bu istasyon Seul metrosu 5. Hattında ve Yeouido'nun yakınında yer almaktadır.


Hotel Del Luna'nın 12. bölümünden ekran fotoğrafı

Pizza Alvolo için çok sayıda franchise mağazası var, ancak dramanın çekildiği belirli şubeyi ziyaret etmek istiyorsanız, Yangpyeong İstasyonu yakınında bulunan yer. Jang Man-wol'ün Bölüm 12'de yediği (꿈 을 피자 (Ggumeul Pizza)) dahil olmak üzere çok çeşitli Kore pizzaları servis ediyorlar.


Adres: 3 Yeongdeungpo-ro 12-gil, Yeongdeungpo-gu, Seul (로 영등포구 영등포 로 12 길 3)

Çalışma saatleri: 11:00 - 21:30


(Pic Cr: C156 Facebook)

13. C156


Seol Ji-won’un gizlendiği birkaç bölümde, burası aslında Seul’deki H Avenue Hotel’de (Kondae Şubesi) oldukça yeni bir restoran. 2018'den beri faaliyet gösteren C156, bodrum katında Amerikan tarzı bir bar ve akşam yemeği (dolayısıyla C156 Yeraltı olarak adlandırılmıştır), 24 saat açık bir fitness tesisi ve Seongsu-dong ve Konkuk Üniversitesi sokaklarına bakan muhteşem manzaralar sunan bir çatı katı lounge bar ve havuza ev sahipliği yapmaktadır.


Vintage tarzı Doğu Avrupa binalarının izlenimlerini yeniden yaratan iç tasarımının “The Grand Budapest Hotel” filminden ilham aldığı söylendiğinden, H Avenue Hotel'in kendisi de kayda değer.


Hotel Del Luna'nın 11. bölümünden ekran fotoğrafları


(Pic Cr: C156 Facebook)

Hotel Del Luna'nın yanı sıra Welcome to Waikiki 2, My ID is Gangnam Beauty ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi başka K-drama da çekildi.


Adres: 156 Dongil-ro, Hwayang-dong, Gwangjin-gu, Seul (로 특별시 광진구 동일 로 156)


Hotel Del Luna'nın 16. bölümünden ekran fotoğrafı

14. Forest of Wisdom (지혜의숲)


Yuna'nın Gu Chan-seong ile bir araya geldiği Hotel Del Luna'nın son bölümünde yer alan bu sahne, Paju Kitap Şehri kompleksinin kalbinde bulunan Bilgelik Ormanı kütüphanesinde çekildi.


Bu büyük kültürel kompleks, sanat ve mimariyi bir araya getiriyor ve buradaki raflar 8 metre yükseklikte ve 20.000'den fazla kitap gösteriliyor.



Aslında, Search: WWW, Romance is a Bonus Book ve daha birçoğu da dahil olmak üzere birçok drama filmi çekti.


Adres: 145 Hoedong-gil, Paju-si, Gyeonggi-do (길 파주시 회동 길 145) (발동 발동 524-3)


15. Bukhangang Demiryolu Köprüsü (북한강철교)


Son bölümde gözlerimizi sıkıştıran en unutulmaz sahnelerden biri, Jang Man-wol'un öbür dünyaya giden yolda kendi yolculuğuna başladığı yerdi. Gerçekte, bu sahne şimdi bisikletlere adanmış bir rota olarak bilinen Bukhangang Demiryolu Köprüsü'nde çekildi.



Jang Man-wol’un Moonstagram'ında daha fazla fotoğrafa bakın!


Adres: 511-2 Yangsu-ri, Yangseo-myeon, Yangpyeong, Gyeonggi-do (양수리 양평군 양서면 양수리 511-2)


Çeviri: seymae

1.011 görüntüleme0 yorum

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page