top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

Hotel Del Luna: IU'nun Korkutucu ama Sevimli Anları



tvN'in son fantastik korku dizisi Hotel del Luna dalgalar yapıp rekor kırıyor. Dizi 9-10 saatleri arasında en çok izlenen cumartesi-pazar programı oldu.


Entrikalı hikayesiyle birlikte sinematik sahneleri, güzel seti ve modası, ve ilgi görmeye değer kadro üyeleri (IU ve Yeo Jin Goo ilgi görmeye değer oyuncu listesinde 1 ve 2. numaradaydı) ve

özel katılımlarıyla (Scarlet Heart Ryeo'nun başrollerinin birleşmesi ve I Live Alone programından Lee Si Eon'un konuk olması) Kore'yi silip süpürüyor.


Hotel del Luna, binlerce yıldır oraya sıkışmış olan Jang Man Wol (IU) ve yeni atanan müdür Goo Chan Sung (Yeo Jin Goo) tarafından yönetilen ölü ruhlar için bir oteldir.



1000 yıldır var olan Jang Man Wol'un her şeyi gördüğü söylenilebilir. O acayip bir tip, müşkülpesent ,müsrif ve zalimliğinden bahsetmeye bile gerek yok. Yani, hayaletlerle uğraşırken zalim olmak gerek öyle değil mi? IU birçok yüze sahip karakterinin üstesinden çok iyi bir şekilde gelebiliyor, ve tabiiki yeterli, çünkü burada IU'dan bahsediyoruz. Man Wol'un korkutucu olduğu zamanlarda var, zalim hatta berbat olabiliyor ancak aynı zamanda güzel ve tatlı kalıyor. Aşağıya IU'nun aynı anda korkunç ama sevimli olduğu anları derledik!



1. Otel personelini azarlarken – aynı zamanda gözlükleriyle tamamen sevimli gözükürken


Aslında, Man Wol'dan almamız gereken izlenim tüm personellerin korktuğu Hotel Del Luna'nın aşırı korkunç sahibi – yaptıkları hatadan dolayı başkalarını öbür dünyaya gönderdiği geçmiş sahnelerinden bu fikre kapılıyoruz.

Ama! Baksanıza! Şu! Gözlüğe! Üzgünüz Manwol, ama o gözlükle tam bir sevimli tavşan gibi duruyorsun.

2. Hayalet tarafından kovalanılan Chan Sung'u keyifle izlerken


Korkunç gözüken bir hayaletle karşılaşıp onun tarafından kovalanılmak bayağı korkunç bir şey, ve bunu daha da korkutucu yapansa bunu başkasının yönettiğini öğrenmek ve kurbanın hayatındaki en korkunç şeyle karşılaşmasından ve hayaletten kurtulmaya çalışmasından keyif almak.


Ama Chan Sung'u izlerken Man Wol'un yüzündeki sevecen gülümsemeyi görmezden gelemeyiz, ve bu bize Chan Sung'un onun için özel olduğunu hatırlatıyor. Bu bize çocuğunun iki ayak üzerinde yürümeye çalışmasını izleyen ebeveynleri hatırlatıyor ve bu çok sevimli.


3. Yuna'nın ebeveynleriyle kızlarının cinayet işlemesini rahat bir şekilde konuşurken


İnsan hayatını almak korkunç ve mezar suçu, ama bu Man Wol'u hiç etkilemiyor. O kadar ki çay içerken Yuna'nın ebeveynleriyle kızlarının sınıf arkadaşını öldürdüğünü ve bunun için yapabilecekleri şeyleri - yüzünde büyük bir gülümsemeyle- konuşabiliyor ve bu da uzun süreli yaşamından sonra insan hayatını ne kadar önemsemediğini gösteriyor.


Ama eğer dikkatlice bakarsak, Manwol kuşkusuz bir şekilde adaleti sağladı, hukuk yoluyla değil de ‘Manwol-yoluyla’ olsa da. Bunları bir yana bırakalım, IU hakimiyet ve otorite yayan kırmızı ceketinde ve canlı gülümsemesiyle göz kamaştırıcı duruyor!



4. Çalışanlarıyla Chan Sung'tan nasıl kurtulacağını konuşurken


Chan Sung'un gelişinin Ay Ağacı'na yol açtığı değişimden dolayı çalışanlar güvenlikleri ve alanlarındaki yaşamlarına olabileceklerden dolayı endişelenir. Otelin başı olarak, Man Wol'da tabii ki düzenlerinin bozulmaması için onu oradan çıkarmakla uğraşır. Bunu planlarken, yüzündeki sanki onu gerçekten seviyormuş gibi Chan Sung'tan bu şekilde kurtulmasının keşke gerekmemiş olmasını dileyen hüzünlü görünüşü görmezden gelemeyiz.


Chan Sung'u kıskanırken


Dürüst olalım, Man Wol'un Chan Sung'u kıskandığı birçok sahne var – diğer hayaletlerle etkileşimleri olsun, eski kız arkadaşı olsun – ve muhtemelen daha birçok sahne olacak. Bazen korkutucu gözükse de ya da bu hissini daha da korkutucu bir gülümsemenin arkasına gizlese de, kıskanırkenki mantıksız hareketleri tamamıyla sevimli, mesela Chan Sung'un hayaleti odasına kadar kucağında taşımasıyla onu bıçaklandığında lahana yaprakları dolu bir el arabasıyla taşımak istemesini karşılaştırması gibi. Pfft.


Bonus: Geçmişteki Man Wol


Man Wol yaşarken de acımasızdı, ve geçmişte hırsız olarak yaşam şeklinde bunu nasıl kazandığını görebiliyoruz. Tutsağına sempati kurmadan davrandığında, ve dilini kesmekle tehdit ettiğinde bile, yüzünde bir şekilde korkutucu olan tutumunu değiştiren küçük bir gülümsemeyi görebiliyoruz. O zamandaki zalimliği yine de şu anki zamandaki travmatik olaylardan etkilenmemiş ve Ayın Konuk Evi'ne tutsak olmasını sağlamış ve yüzyıllarca var olmanın acısını çeken halinden daha az gerici.


Dizi devam ettikçe Man Wol'un korkutucu ama sevimli anlarını görmeye devam ediyoruz. Peki Man Wol ve Chan Sung çiftinin sonu nasıl olacak? Man Wol bunca zaman çektiği acıların sonunda huzuru bulabilecek mi? ManChan çiftinin mutluluğuna!


Çeviri: J'ieunesse

Kaynak: The Seoul Story

314 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page