top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

[190409] Green Umbrella Çocuk Vakfı IU’nun Yaptığı Bağışa Dökülen Nefret ve Şüphe Hakkında Konuştu

Güncelleme tarihi: 28 Haz 2019

Green Umbrella Çocuk Vakfı IU’nun Sokcho yangınının kurbanlarına yaptığı 100 milyonluk bağışa dökülen nefret ve şüpheye cevabını verdi.

cr.owner of the photo
#Angelic_IU

‘IU’nun şüpheli bağışı’ başlıklı bilinmeyen biri tarafından yazılmış gönderi


“ İşte bu onun bağışının neresinin şüpheli olduğu. Tekrar Green Umbrella çocuk Vakfına mı bağış yapıyor??? Size söyleyip duruyorum, o bunca zamandır sadece bu vakfa bağış yapıp duruyor. Neden sadece tek bir vakfa bağış yapıyor? Demek istediğim haberlerde hiç Sokcho yangınının genç kurbanlarından bahsetmiyorlar, %100 büyük olanlar. Hepsi emeklilik yaşına yakın, ama IU bu şartlarda çocuklara bağış yaptı? Bunların hepsi benim için şüpheli ve tuhaf keke. Kurnazca fan kafesindeki Jang Kiha fotoğrafını sildiğini ve fanlarını takıyormuş gibi davranmak için yüzük giydiğini duydum. O çok kurnaz ve yaptığı her şey hesaplanmış. “


*Gönderinin tamamı çevrilmedi çünkü söylediği saçmalığı tekrar edip duruyormuş.


Green Umbrella Çocuk Vakfının gönderinin altındaki cevabı:


“ Merhaba. Bu Green Umbrella Çocuk Vakfı. Biz bağışçımızın yardımının gerçek anlamından saptırılacağı korkusundan dolayı birkaç gerçeği sunmak için buradayız. 5 Nisan’da (cuma), orman yangını çıktıktan sonraki gün, genç kurbanların o sıradaki durumunu öğrenmek için olay yerine gittik.


Özellikle bizim tarafımızdan destek alan ailelerden, konaklama alanlarından dördü yangın tarafından tamamıyla mahvedilmişti, ve kalan kurbanların hepsi tahliye edilmişti ve acil sığınaklara yönlendirilmişti.


Şarkıcı IU’nun sadece Green Umbrella’nın değil daha bir çok vakfın bağışçısı olduğu daha önce birçok medya yollarıyla duyurulmuştu. Mezun olduğu okul Dongduk Kız Lisesine, İşitme Engelli Yaşlılar Kore birliğine, Seungil Hope Vakfına ve daha farklı vakıflara devamlı bağış yaptığı biliniyor. Şarkıcı IU’nun topluma yardım etmenin ve toplumla paylaşmanın gerçek değerini teşvik etmek için çeşitli yardım kuruluşlarına yardımlarda bulunduğu herkes tarafından bilinilen bir şey.

Ani olay dolayısıyla duygusal olarak yaralar almış genç kurbanlara karşı Şarkıcı IU’nun başlattığı bu iyi niyet ile birçok bağışçımız da el ele verdi ve yardımlarda bulundu.


Gerçeği doğrulamadan sosyal medya üzerinden yanlış bilgiler yaymak dışında, bağışın niyetini sorguluyor ve ondan şüpheleniyor olmanız bağış kültürüne karşı bir aşağılamadır, ve çocuklara hiçbir yardımı dokunmayacaktır.


Şu an Sokcho yangınından dolayı acı çeken genç kurbanlar için bu acılardan kurtulmaları umuduyla desteğinizi ve cesaretlendirmenizi arıyoruz. Green Umbrella Çocuk vakfı her zaman çocukları önemsiyor ve önceliği olarak görüyor. "

21 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page