top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

DREAM’den yeni fotoğraflar yayınlandı ve kadro birbiriyle çalışmış olmaktan bahsetti!


“Dream” filmi önden bizlere oyuncu Lee Jieun’ın, tutkusuz belgesel yapımcısı Somin karakterine eşsiz geçişinin nasıl sergilendiğini gösterdi.



Bu film, sağduyudan yoksun eski futbol oyuncusu Hong Dae’nin (Park Seo Joon) ve Dünya Evsizler Kupası’ndaki yerli evsiz sporculardan meydana gelen birbirinden çok farklı kişiliklere sahip bir takımla birlikte imkânsız bir hayalle mücadele eden tutkusuz yapımcı So Min’in (Lee Jieun) hikâyesini anlatıyor. Profesyonel bir eleştirmenden olumlu eleştiri alan 2 dizisinin (“My Mister” ve “Hotel Del Luna”) ve Cannes Film Festivali’nde yarışmaya davet edilen ilk ticaret filmi “Broker”ın ardından Lee Jieun, bu bahar özel oyunculuk dönüşümüyle “Dream” filmindeki tutkusuz yapımcı Somin’e hayat verecek.



Lee Jieun, “tutku maaşı” (işçilerin, özellikle genç veya deneyimsiz stajyerlerin, çok az ücretle veya hiç ücret almadan katlanmak zorunda kaldıkları bir hadise) nedeniyle hem tutkusu hem de banka hesabı bakiyesi tükenen fakat Kore milli takımının Dünya Evsizler Kupası’ndaki ilk karşılaşmalarından önce yaşadıkları zorlukları anlatan bir belgesel hazırlamak için ne gerekiyorsa yapacak bir yapımcı olan Lee Somin’i canlandırmaktadır. Hayat dolu ifadeleri ve oyunculuğuyla Lee Jieun, gülümsemesi yüzünden hiç eksik olmayan ve sosyal ilişkileri en üst düzeyde olan gerçekçi kişilik özelliğine sahip Somin karakteriyle müthiş bir uyum içerisindedir. Bilhassa oyuncu, rolü için kameranın nasıl (gerçek) bir yapımcı gibi tutulacağını öğrenerek performansının detaylarını geliştirmek için çabaladı. Aynı şekilde diyaloglarını ve hızlı nefes alıp vermesiyle ve ritmiyle oyunculuğunu aktarmaya çabaladı. Böylelikle yalnızca kendisinin becerebileceği eşsiz bir karakter ortaya koydu. Buna ek olarak Lee Jieun ile Park Seo Joon (evsizler milli futbol takımının koçu olan Hong Dae rolünde) mükemmel bir birliktelik sergileyecekler. Öyle ki, ikili tiki-taka (küçük şeyler üzerine yapılan telaşsız mübadeleler veya tartışmalar) sahnelerinin ve sürekli birbirleriyle olan sinir ve kelime harplerinin mükemmel bir şekilde üstesinden geldiği için kimse onların birlikte ilk işi (bir filmde) olduğuna inanmaz.



Lee Jieun ile çalışmak hakkında düşünceleri sorulduğunda Park Seo Joon, “Karakteri ve film için çok çalışan bir oyuncu. Film boyunca karakterlerimiz tiki-taka yapmak zorundaydı ve onun sayesinde (kendi kısımlarımı oynayarak) ilerleme kaydettim,” diye konuştu. Yönetmen Lee Byeong Heon da, “Çok iyi hazırlanmış bir şekilde geldi ve sette hiç tereddüt etmeden rolünün üstesinden geldiğini gördüğüm için çok minnettarım,” diye ekledi.



Lee Jieun (IU), Park Seojoon hakkında: “Başından sonuna kadar, çekimi heyecanı koruyarak istikrarlı şekilde sürdürebilmesinden dolayı inanılmaz konsantrasyon yeteneklerini hissedebildim. Yönetmenin yönlendirmelerine esnek şekilde uyabilmesi de etkileyiciydi.”


“Dream” aracılığıyla yeni cazibelerini sergilemeye hazırlanmış olan Lee Jieun, eşsiz görünüşüyle her nesilden seyirciyi bir kez daha büyüleyecek.

“Dream”in ilk gösterimi 26 Nisan’da olacak.


Çeviri: Dionysiyos, jieunny

70 görüntüleme0 yorum

Comentários


bottom of page