top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

'BROKER' (브로커) Filmi Hakkında Her Şey



YÖNETMENİN GÖRÜŞÜ

"Bu filmi (BROKER) hazırlarken, karakterlere ilham verenlerin hikayelerini dinleme fırsatım oldu.

Yetimhanelerde büyümüşlerdi; ebeveynleri çeşitli sebeplerden ötürü onları büyütmekten vazgeçmişlerdi.

Aralarında kendilerine, “Doğmak benim için gerçekten iyi bir şey miydi?” diye soran çocuklar vardı; hayata dair bu en temel soruya kesin bir cevap verememişlerdi.

Bunu duyunca söyleyecek bir sözüm kalmamıştı.

Basit teselli sözcüklerini tekrarlamanın ne faydası var?

Yeryüzünde, doğmayı hak etmeyen kimsenin olmadığını onlara sahiden bildirebilir miydim?

Hayatlarını inatla, “Hiç doğmamalıydın” diyen iç ve dış seslere karşı savaşarak yaşamak zorunda olan bu çocukların hatırına nasıl bir film sunabilirdim?

Bu filmi yaparken, esasında hep bu soru vardı.

BROKER, doğrudan hayata bakmayı amaçladığım ve doğrudan kendi sesimle konuşmak için karakterlere müdahale ettiğim bir film.

Bir duaya ya da hevesli bir dileğe benzeyen bir film."

- Hirokazu KORE-EDA


Filmin Adı: BROKER

Yönetmen/Senarist/Editör: Hirokazu KORE-EDA

Ana Kadro: SONG Kang Ho (Rolü: Sang-hyun)

GANG Dong Won (Rolü: Dong-soo)

BAE Doona (Rolü: Su-jin)

LEE Ji Eun (Rolü: So-young)

LEE Joo Young (Rolü: Dedektif LEE)

Yapım Başlangıç Tarihi: 14 Nisan 2021

Yapım Bitiş Tarihi: 22 Haziran 2021

Süre: 129 dakika

Yayın Tarihi: 8 Haziran 2022 (Güney Kore)

Aldığı ödüller: Cannes Film Festivali "Ekümenikal Jüri Ödülü", Cannes Film Festivali "En iyi erkek oyuncu ödülü" (SONG Kang Ho)



FİLMİN KONUSU

Sang-hyun’un (SONG Kang Ho) kuru temizleme dükkânı olmasıyla beraber borçları vardır ve yetimhanede büyüyen Dong-soo (GANG Dong Won) şu an bebek kutusu hizmetinde çalışmaktadır.

Şiddetli yağmurun yağdığı bir gecede, bebek kutusuna bırakılmış bir bebeği gizlice alırlar. Fakat beklenmedik bir şekilde sonraki gün Woo-sung adlı bebeğin annesi So-young (LEE Ji Eun) çocuğunu bulmak için geri döner.

So-young bebeğinin ortadan kayboluşunu polise bildirecekken ikili durumu dürüstçe itiraf eder. İkisinin Woo-sung’u yetiştirecek doğru kişiyi bulmak olan bahanesine inanmakta zorlansa da So-young nihayetinde Sang-hyun ve Dong-soo’nun yolculuğunda onlara katılmaya karar verir.

Bu sırada dedektif Su-jin (BAE Doona) ve hoobaesi Dedektif Lee (LEE Joo Young) tüm süreci izlemektedir. Altı aylık soruşturmalarını sonuçlandıracak kesin kanıtı bulmak için sessizce üçlünün peşinden koşturuyorlardır.


Bebek kutusu ile yolları kesişen beş bireyin,

özel ve beklenmedik yolculuğu böylece başlar.



YÖNETMENLE RÖPORTAJ

S) BROKER nasıl ortaya çıktı?

Daha “LIKE FATHER, LIKE SON” filmini çektiğim zamanlarda, “bebek kutusu” (baby hatch) ve “evlat edinme” gibi konulara karşı güçlü bir ilgi beslemeye başladım. Sanırım bu ilgim, o sıralarda çocuğumun doğmasıyla daha da arttı. Japonya’da okuduğum bir kitap vesilesiyle “bebek kutusu” konusuna aşina olmuştum; hatta, ilerleyen zamanlarda bu konuyu kapsayan derinlemesine bir programda yer alma fırsatı bulmuştum. Kendi kendime yaptığım araştırmalar sırasında Kore’de de benzer şekilde “bebek kutusu” (baby box) diye bir şey olduğunu, daha sıkça kullanıldığını ve Japonya’ya kıyasla bir toplumsal tartışma konusu olarak görüldüğünü öğrendim. O sıralarda Song Kang Ho, GANG Dong Won ve BAE Doona ile Kore’de bir film için toplanıp toplanamayacağımızı konuşuyordum. Onlarla bir araya gelince, güçlü ilgi beslediğim bu örgeyi filme dönüştürebilmenin mümkün olabileceğini düşündüm. 2016 yılının sonbaharında, aklımda bu üç kişilik kadro ile “BEŞİK” başlıklı 4-5 sayfalık basit bir konu özeti yazdım. İşte BROKER böyle ortaya çıktı.


S) BROKER ile nasıl bir hikâye anlatmayı umuyordunuz?

Kore’de senaryoyu yazıp araştırmalarımı yaptığım sıralarda, bebek kutusuna bırakılan çocukların hikâyelerini duyma şansım oldu. Çocukların umutsuzca kendilerine, “Doğmak benim için gerçekten iyi bir şey miydi?” diye sorduklarını görünce, bu soruyu cevaplayan bir film yapma isteğiyle doldum. Başından beri bunun bir bebek kutusuna emanet edilen çocukları satın alan bir tefecinin hikâyesi olacağını düşündüm; ama aynı zamanda iki kadının bebekle olan ilişkileri aracılığıyla nasıl “anne olduklarının” hikâyesi de olacağını düşündüm. Bu konuyla birlikte, terk edilen çocukların, doğdukları için pişman oldukları ya da bir annenin, çocuğu olduğu için pişman olması gibi bir sonuca vardırmasını istemedim. Filmin doğrudan, “Doğmak güzel,” mesajı vermesini istedim. Bu açıdan BROKER, “hayata” dair bir film.


S) SONG Kang Ho, GANG Dong Won, BAE Doona, LEE Ji Eun ve LEE Joo Young oyuncularını seçmenizin sebepleri nelerdir?

Her şeyden önce, Sang-hyun karakteri için konuşacak olursam, senaryoyu ilk yapılandırmaya başladığım andan itibaren aklımda SONG Kang Ho vardı. Hem materyalist görünümlü hem de aynı zamanda insancıl olan bu karakterin, aktör SONG Kang Ho’nun iki yüzünü çekici bir şekilde vurgulayabileceğini düşündüm. GANG Dong Won’u seçmeme gelince, SECRET REUNION filminde kendisinden çok etkilenmiştim. Özellikle o filmdeki keskin ama aynı zamanda bana biraz yalnız görünen gözlerini hatırlıyorum. Ayrıca geniş sırtında taşıdığı hüzün duygusunu da çekmek istedim. BAE Doona’ya gelince, ilk 4-5 sayfalık konu özetini ona ilettim. Daha sonra Japonya’dayken, bu hikâyeyi bir filme dönüştürmek için nasıl bir şey istediğimizi tartıştık. BAE Doona, tek başına hareket ederek kapatılamayan küçük boşlukları doldurma konusunda gerçekten bir dâhi. Örneğin, tek bir diyalog satırında veya iki satır arasında ince bir şekilde ifade edilen boşlukta. Lee Ji-Eun’ın MY MISTER dizisindeki incelikli oyunculuğuna kalbimi bıraktım. TV dizisi boyunca bu kadar soğukkanlı oyunculuk sürdürmesi şaşırtıcıydı ve her şeyden çok, hafif alçak tonlu sesi çok çekiciydi. Dedektif LEE karakteri için seçimime gelince, yirmili yaşlarında çok sayıda yetenekli aktör izledim. Bunların arasında aktris LEE Joo Young’u ITAEWON CLASS adlı dizide ve A QUIET DREAM filminde gördüm. Dik ama neşeli görüntüsünün Dedektif LEE için mükemmel bir eşleşme olacağını düşündüm.


S) BROKER’ın seyirciler açısından nasıl bir film olmasını umuyorsunuz?

Bence bu filmi nasıl gördükleri tamamen seyirciye kalmış. Ancak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, bebek de dahil olmak üzere bu filmde yer alan her aktör gerçekten dikkat çekiciydi. Performanslardan keyif alabileceğiniz bir film. Umarım filmi izleyen insanlar filmin bu yönünden mümkün olduğunca keyif alırlar.



FİLM HAKKINDA

BROKER, bir bebek kutusu aracılığıyla yolları kesişen insanların özel ve beklenmedik yolculuğu hakkındadır. Sang-hyun ve Dong-soo gizlice bir bebek kutusundan bir bebek alır. Ancak bebeğin annesi So-young çocuğu için geri döner ve üçü de çocuğa yeni ebeveynler bulmak için planlanmamış bir yolculuğa çıkarlar. Bu şekilde BROKER, her biri kendince acı çeken ve incinen insanlar arasındaki kademeli samimiyet ve değişim sürecini yansıtır. Eylemini zekice, bebeği iyi yetiştirecek yeni ebeveynler bulmak için hayırsever bir çaba olarak tanımlayan Sang-hyun; bir yetimhanede büyüyen ve terk edilmenin acısını herkesten daha iyi bilen Dong-soo ve çocuğunu bebek kutusuna bırakan ancak ertesi gün onu geri almak için geri dönen So-young. Karşılaşmaları plansız olsa da yolculukları sırasında bir yakınlık kurarlar ve diğer aileler gibi günlük yaşamın anlarını paylaşırlar.

Bu esnada dedektif Su-jin ve Dedektif LEE onları takip ederek hikâyedeki gerilimi arttırırlar ancak nihayetinde onlar da bu yolculukta bir tür arkadaş olarak bu drama derinlik katarlar. Hikâyeleri bebek kutusuyla başlar ve Hirokazu KORE-EDA’nın kendine özgü sıcak ama keskin sezgisi sayesinde, bu dünyaya gelen herkese rahatlık sağlayan bir filme dönüşür.


BİR BEBEK, BİR ANNE, İKİ DEDEKTİF VE İKİ TEFECİ

BROKER, bebeğe yeni ebeveynler bulmayı ve onu iyi şartlarda takas etmeyi amaçlayan iki tefeci ile onları suçüstü yakalama umuduyla onları takip eden iki dedektif de dahil olmak üzere renkli karakterlerle doludur.

Sang-hyun’un kuru temizleme dükkânı olmasıyla beraber kazancından daha çok artan borçları vardır; bu yüzden baskıya dayanmak onun için kolay değildir. Bebek kutusuna bırakılan bebeği alıp, çocuk özlemi çeken anne babalara satarak para kazanmak için bir plan yapar ancak yaptıklarını bebek uğruna bir iyilik olarak resmeder. Bir tefeci için biraz fazla insani ve hazırlıksız görünen Sang-hyun, ilk başta parayla motive olur fakat zaman geçtikçe Woo-sung’a iyi ebeveynler bulmak için gerçek bir istek duyar. Sang-hyun’un bir bebek kutusu tesisinde çalışan ve bir yetimhanede büyüyen ortağı Dong-soo, terk edilmenin acısını herkesten daha iyi bilmektedir. Dong-soo’nun biraz dobra bir tavrı vardır ancak So-young ve Woo-sung için sıcak bir endişe gösterir ve aynı zamanda Sang-hyun’un sadık bir ortağıdır. Bu yolculukta beklenmedik bir şekilde onlara katılmaya gelen So-young, kalbini nadiren açan bir insandır.


Bebeğini neden bebek kutusuna bıraktığını ya da ertesi gün onun için neden geri döndüğünü açıklamayan So-young, bu yolculukta Sang-hyun, Dong-soo ve Woo-sung'a katılır ve yavaş yavaş kendini değiştirmeye başlar, geride izleyiciler üzerinde güçlü bir izlenim bırakır.


Bu arada dedektifler Su-jin ve Dedektif LEE, yolculuklarında aracıları takip ederek ve filme sessiz ama belirgin bir gerilim katarak hikâyenin başka bir eksenini oluşturuyor. Sevecen kocasının özverili desteğiyle, Su-jin, Sang-hyun'un grubunu takip ederek ve onları suçüstü yakalamak için gerekli her yolu kullanarak, üst üste birkaç gece gizli görevde çalışmaktan çekinmez. Ayrıca, izleyicilere, soruşturmaya şiddetli bağlılığının başka bir nedeni olup olmadığını merak ettiriyor. Buna ek olarak, Dedektif LEE, Su-jin'e güvenir ve soruşturmaya özenle katılır ve Sang-hyun ve grubunun sıradan suçlulardan çok farklı göründüğü gözlemleriyle dramaya derinlik katar. Böylece BROKER, her biri farklı nedenlerle bir araya gelen, kendi ayrı geçmişlerini ve yaralarını taşıyan bebeğe, anneye, dedektiflere ve aracılara göz atarak izleyicilerine özel, unutulmaz bir yolculuğa rehberlik edecek.



EN İYİ OYUNCULARIN VE YÜKSELEN YILDIZLARIN BİR ARAYA GELMESİ

Önde gelen yıldızlar SONG Kang Ho, GANG Dong Won ve Doona BAE'den yükselen yıldızlar LEE Ji Eun ve LEE Joo Young'a kadar nesilleri aşan bir grup aktör, hepsi BROKER'ın merkezindeki yolculukta bir araya geliyor. Oyuncu SONG Kang Ho, En İyi Film Oscar'ını kazanan ilk Kore filmi olan PARASITE'de başrol oynadıktan ve dünyaca ünlü bir aktör olarak kendini kanıtladıktan ve 74. Cannes Film Festivali jürisinde görev yaptıktan sonra, daha insancıl ve uysal bir vatandaş olarak BROKER'da geri dönüyor. (Güncelleme: SONG Kang Ho, BROKER ile 75. Cannes Film Festivali'nde "En iyi erkek oyuncu" ödülünü aldı ve bunu başaran ilk Koreli oldu) Kendisini yardımsever bir aracı olarak nitelendiren Sang-hyun karakterini, sıcaklık ve mükemmel oyunculuk becerileri ile canlandırıyor. KORE-EDA'nın senaryoyu geliştirirken en başından beri aklında olan aktör olarak, SONG Kang Ho, Sang-hyun'a yalnızca kendisinin sağlayabileceği türden ayrıntılı, ayırt edici bir kişilik kazandırıyor. Buna ek olarak, GANG Dong Won, önceki işbirliği SECRET REUNION'dan 12 yıl sonra SONG Kang Ho ile yeniden bir araya geldi ve basit ama insancıl cazibesiyle Sang-hyun'un ortağı Dong-soo olarak mükemmel bir kimya gösteriyor. GANG Dong Won, terk edilmenin acısını herkesten daha iyi bilen Dong-soo'yu canlandırırken, saf oyunculuğu ve etkileyici gözleriyle karakterinin samimi bağlılığını ifade ediyor. AIR DOLL'dan sonra ikinci kez Yönetmen KORE-EDA ile çalışan Doona BAE, Su-jin'i havalı, mantıklı bir tavırla ve ara sıra tutku patlamalarıyla canlandırıyor. MY MISTER dizisindeki performansıyla çok övgü alan LEE Ji Eun, So-young rolünü üstleniyor. LEE Ji Eun, ister el hareketi ister yürüyüş tarzı olsun, tek bir ayrıntıyı kaçırmayan saf oyunculuğuyla, münzevi karakterine alışılmadık bir derinlik katıyor. Hem filmlerde hem de dizilerde güçlü ekran duruşuyla dikkat çeken LEE Joo Young, Su-jin'in genç meslektaşı Dedektif LEE rolünü üstleniyor. LEE Joo Young, bu filmde benzersiz bir enerji yayıyor ve Doona BAE ile yeni bir kimya sergiliyor. Çeşitli kuşak ve kişiliklerden aktörler tarafından gösterilen canlı sinerji, BROKER'ın benzersiz bir satış noktası olacaktır.



KARAKTERLER ve OYUNCULAR


SANG-HYUN (SONG KANGHO)

Kendini, Woo-sung'u büyütmek için doğru insanları arayan iyi niyetli bir aracı olarak tanımlıyor.


"Bizimle mutlu ol, tamam mı?"


Gündüzleri eski bir çamaşırhane işleten aracı. Bir gün bebek kutusuna bırakılan bebek Woo-sung'u gizlice alıp götürür. Ancak bebeğin annesi So-young ertesi gün beklenmedik bir şekilde geri döndüğünde, Woo-sung'u yetiştirecek en iyi ebeveynleri bulmak için iyi bir şey yaptığını iddia eder ve karşılığında onlara katılmasını teklif eder. Sadece borca neden olan çamaşırhanesini geride bırakarak ortağı Dong-soo, bebek Woo-sung ve anne So-young'u eski minibüsüne bindirir ve buluşma yerine doğru yola çıkar.


Yönetmenin yorumu: “SONG Kang Ho, BROKER'ın başlangıç ​​noktasıydı. Senaryoyu başından beri onu düşünerek yazdım ve sette o kadar harika bir performans gösterdi ki, beni sürekli teşvik etti.”


FİLMOGRAFİ

The King’s Letters (2019), Parasite (2019), The Drug King (2018), A Taxi Driver (2017), The Age of Shadows (2016), The Throne (2015), The Attorney (2013), The Face Reader (2013), Snowpiercer (2013), Howling (2012), Hindsight (2011), Secret Reunion (2010), Thirst (2009), The Good, The Bad, The Weird (2008), Secret Sunshine (2007), The Show Must Go On (2007), The Host (2006), Antarctic Journal (2005), The President's Barber (2004), Memories of Murder (2003), YMCA Baseball Team (2002), Sympathy for Mr. Vengeance (2002), Joint Security Area (2000), The Foul King (2000), Shiri (1999), The Quiet Family (1998), No. 3 (1997)




DONG-SOO (GANG DONGWON)

Sang-hyun'un, terk edilmekten dünyadaki her şeyden daha çok nefret eden ortağı.


"Biri onu terk etti, bu yüzden bizim gibi birinin onu satması gerekiyor."


Bebek kutusunun bulunduğu tesiste çalışan Sang-hyun'un ortağı. O ve Sang-hyun bebeği alır ve ona yeni ebeveynler bulmayı planlar. So-young, hiçbir irtibat numarası olmayan bir mektup bıraktıktan sonra aniden geri döndüğünde, Dong-soo onu hor görür. Terk edilmenin acısını herkesten daha iyi bilen o, Woo-sung'a yeni ebeveynler bulma görevini özenle üstlenir.


Yönetmenin yorumu: "GANG Dong Won, keskin ama yalnız gözlerinden üzüntüyle dolu görünen sırtına kadar Dong-soo'yu sonuna kadar somutlaştırdı."


FİLMOGRAFİ

Peninsula (2020), Illang: The Wolf Brigade (2018), Golden Slumber (2018), Master (2016), Vanishing Time: A Boy Who Returned (2016), A Violent Prosecutor (2016), The Priests (2015), My Brilliant Life (2014), Kundo: Age of the Rampant (2014), Haunters (2010), Secret Reunion (2010), Woochi (2009), M (2007), Voice of a Murderer (2007), Maundy Thursday (2006), Duelist (2005), Romance of Their Own (2004), Too Beautiful to Life (2004).


TV Şovları

Magic (2004), Something About 1% (2003), Country Princess (2003)





SU-JIN (DOONA BAE)

Aracıları yolculuklarında amansızca takip eden dedektif.


"Onları suç üstünde tutuklamalıyız!"


Aracıları yolculuklarında tek bir an bile kaçırmadan takip eden bir dedektif. Gözetleme sırasında So-young'un bebeği bebek kutusunda bıraktığına ve sonra onun yolculuklarında aracılara katıldığını görür. Uzun süredir devam eden bu soruşturmayı bitirebileceğini hisseden Su-jin, onları suç mahallinde tutuklamaya hazırlanır. Sang-hyun liderliğindeki grup her zamankinden daha uzun bir yolculuğa çıkarken, Su-jin giderek daha sabırsız hale gelir.


Yönetmenin Yorumu: “Doona BAE'nin başka bir boyutta oynuyormuş gibi hissettirdiği anlar var. Bir yönetmen olarak sadece böyle anlarda bulunduğum için minnettarım.”


FİLMOGRAFİ

#Iamhere (2021), Persona (2019), The Drug King (2018), Tunnel (2016), Jupiter Ascending (2015), A Girl at My Door (2014), Cloud Atlas (2013), As One (2012), Air Doll (2009), The Host (2006), Linda Linda Linda (2006), Do You Like Spring Bear? (2003), Tube (2003), Saving My Hubby (2002), Sympathy for Mr. Vengeance (2002), Take Care of My Cat (2001), Cheongchun (2000), Barking Dogs Never Bite (2000), The Ring Virus (1999)


TV Şovları

The Silent Sea (2021), Stranger Season 2 (2020), Kingdom Season 2 (2020), Kingdom (2019), Matrimonial Chaos (2018), Sense8 Series Finale (2018), Stranger (2017), Sense8 Season 2 (2016), Sense8 (2015), Gloria (2010-11), Master of Study (2010), How to Meet a Perfect Neighbor (2007), Someday (2006), Beating Heart (2005), Rosemary (2003), Country Princess (2003), Mothers and Sisters (2000-2001), I Want to Keep Seeing You (2000-2001), Cruise Ship of Love (2000), RNA (2000), Look Back in Anger (2000), Ad Madness (1999-2000), School (1999)





SO-YOUNG (LEE JI EUN)

Çocuğunu terk etme nedeni ve geri dönme nedeni bilinemeyen anne.


“Notta geri geleceğimi söyledim!”


So-young, doğurduğu çocuğa yeni ebeveynler bulma yolculuğunda aracılara katılır. Bebeği sadece kısa bir notla bebek kutusuna bırakmış olmasına rağmen, ertesi gün bebeği geri almak için geri döner. Bebeğini neden terk ettiğini veya neden geri döndüğünü asla tam olarak açıklamaz. Bebeği için iyi ebeveynler bulmaya söz veren Sang-hyun ve Dong-soo'nun aracılardan başka bir şey olmadığını bilmesine rağmen, özel yolculuklarında onlara katılır.


En iyi şarkıcı IU olarak Kore'de ve ötesinde yaygın bir sevgi gören ve oyunculuk becerilerini MY MISTER ve HOTEL DEL LUNA gibi dizilerde sergileyen LEE Ji Eun, BROKER'da ilk yüksek profilli ekran rolünü üstleniyor. Kendisi ve bebeği Woo-sung'la ilgili tüm detayları gizem içinde saklayan So-young rolünü oynayan LEE Ji Eun, detaylı duygusal ifadesi ve güçlü bir ekran duruşu ile oyunculuğunun daha olgun bir yanını gösteriyor.


Yönetmenin yorumu: “Aklımdaki So-young'u bir anda somutlaştırdığını hissettim. Duygusal ifadesi o kadar ayrıntılıydı ki, diyaloğun benim tarafımdan yazıldığına inanamadım.”


FİLMOGRAFİ

Shades of the Heart (2021), Persona (2019)


TV Şovları

Hotel Del Luna (2019), My Mister (2018), Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo (2016), The Producers (2015), Bel Ami (2013-14), You Are the Best (2013), Dream High (2011)





DEDEKTİF LEE (LEE JOO YOUNG)

Su-jin'in, aracıları takip ederken onun liderliğini takip eden genç meslektaşı.


"Bence gizli güzel bir yanın var."


Su-jin'in onunla birlikte aracıların yolculuğunu takip eden dedektif arkadaşı. Sık sık yaptığı gibi gizli görevdeyken Su-jin'e güvenir ve soruşturmaya odaklanır. Dedektif LEE, bebeğini bebek kutusuna bırakan So-young'u ve yolculuklarındaki iki aracıyı takip eder. Ancak, onları ne kadar çok gözlemlerse, o kadar az profesyonel broker gibi görünürler. Kafa karışıklığına rağmen Dedektif LEE, Su-jin'in kararlı kararlılığı üzerine davayı takip etmeye devam eder.


Yönetmenin Yorumu: “Oyuncu LEE Joo Young'un açık sözlü ve canlandırıcı enerjisi, Dedektif LEE karakteri için mükemmeldi. Doona BAE ile harika bir kimya gösterdi ve kesinlikle gelecekte izlenmesi gereken bir aktör.”


FİLMOGRAFİ

Baseball Girl (2020), Maggie (2019), The Negotiation (2018), Jamsil (2018), Jane (2017), A Quiet Dream (2016), etc.


TV Şovları

Times (2021), Itaewon Class (2020), Housekeeper (2019), The Ghost Detective (2018), Something in the Rain (2018), Weightlifting Fairy Kim Bok-joo (2016-17)




YORUMLAR

“BROKER, doğrudan hayata bakmaya çalıştığım ve doğrudan kendi sesimle konuşmak için karakterlere adım attığım bir film. Bir duayı ya da hararetli bir dileği andıran bir film.”

- Yönetmen KORE-EDA Hirokazu


“Başlığın dediği gibi, BROKER aracılar hakkında bir hikaye ama aynı zamanda aile hakkında bir film. Yönetmen KORE-EDA Hirokazu'nun kendine özgü sinematik dünya görüşünü çok berrak suyla dolu derin bir kuyu gibi hissedebileceksiniz.”

- Oyuncu SONG Kang Ho


“Karakterlerin çıktığı yolculuk baştan sekanslı olarak çekildi, bu şekilde duygularımız oluştu ve doğal olarak bir aile gibi hissetmeye başladık. Umarım insanlar bunu, kendilerine “Aile nedir?” sorusunu sormaya teşvik eden sıcak bir film olarak deneyimlerler.

- Oyuncu GANG Dong Won


“Sıradan insanlarla dolu, ancak yönetmenin olağanüstü hümanizmini hissedebileceğiniz bir film. Hoş ve uyumlu bir atmosferde güzel bir hikâye yakalamayı başardık ve bu film için çok heyecanlıyım.”

- Oyuncu Doona BAE


“O kadar da güzel olmayan hayatlar yaşamış, farklı değerlere sahip insanların tanışıp yavaş yavaş birbirlerini anlamaya başladığını sessizce anlatan bir film. İnsanları bu filmle ilgili çeşitli izlenimler alıp götürebilir, ancak bu, filmin anlamının büyük bir parçası.”

- Oyuncu LEE Ji Eun


“Bu senaryoyu ilk kez okuma deneyimimi unutamıyorum. Okurken farkında olmadan ağladım ve birçok kişinin keyif alacağı ve etkileneceği bir film olacağını düşünüyorum.”

- Oyuncu LEE Joo Young


“BROKER, yabancılar hakkında karanlık bir hikaye ama aynı zamanda sıcak bir film. İzlemesi eğlenceli olsa da sessiz bir şekilde yankı uyandıracak bir film olacağını düşünüyorum.”

- Görüntü Yönetmeni HONG Kyung Pyo


“Çekim için yer ararken Yönetmen KORE-EDA fotoğraflara göre karar vermedi, mekânın hissini bizzat yaşamak için mekana gitti. Bu dikkatli ayrıntı birikimi sayesinde tamamen kendisine ait bir film yarattı.”

- Yapım Tasarımcısı LEE Mok Won


“Gerçekten özlediğim ve sabırsızlıkla beklediğim bir film. Bir yolculuğa çıkmak gibiydi. Kendi hayatlarında mücadele eden izleyiciler için umarım bu film size ailemiz ve çevremizdeki insanlar hakkında yeni bir şekilde düşünme fırsatı verir.”

- Kostüm Tasarımcısı CHOI Se Yeon


“Yönetmenin hayranı olarak başladım. Filmlerini izlediğinizde, izler çok uzun süre aklınızda kalır. Umarım BROKER da benzer şekilde izleyicilerine böyle kalıcı görüntüler ve duygular sunar.”

- Müzik Direktörü JUNG Jae Il


KATKIDA BULUNANLAR

CJ ENM Co., Ltd. SUNUMLAR

ZIP SİNEMA PRODÜKSİYONU

BİR KORE-EDA HIROKAZU FİLMİ “BROKER”

SONG KANG HO GANG DONG WON DOONA BAE LEE JI EUN LEE JOO YOUNG BAŞROLDE

KORE-EDA HIROKAZU'NUN SENARYOSU

LEE EUGENE TARAFINDAN ÜRETİLMİŞTİR

YÖNETİCİ ÜRETİCİ MIKY LEE

YÖNETİCİ YARATICI ÜRETİCİ KANG HO SUNG

FİNANSMAN YÖNETİCİSİ SI YEON JAE

EŞ FİNANSMAN YÖNETİCİ LEE SON YOUNG

ORTAK YAPIMCI SONG DAE CHAN FUKUMA MIYUKI YOON HYE JOON

FOTOĞRAF DİREKTÖRÜ HONG KYUNG PYO

YAPIM TASARIMCISI LEE MOK KAZANDI

KOSTÜM TASARIMCISI CHOI SE YEON

MAKYAJ & SAÇ TASARIMCI KİM SEO GENÇ

JUNG JAE IL'DEN MÜZİK

KORE-EDA HİROKAZU TARAFINDAN DÜZENLENEN

GAFFER PARK CHEONG WOO

GÖRSEL EFEKTLER YÖNETİCİ BAEK SANG HOON

SES YÖNETİCİSİ CHOI TAE YOUNG

ÜRETİM SES MİKSER EUN HEE SOO

DİJİTAL ARA PARK JİN GENÇ

JUNG DO AHN'DAN ÖZEL ETKİLER

KWAK TAE YONG'DAN ÖZEL EFEKTE MAKYAJ

YÖNETMEN KORE-EDA HİROKAZU


Çeviri: Dionysiyos, Aichan

Kaynak: https://t.co/lMlNPDNXJX


297 görüntüleme0 yorum

Comentarios


bottom of page