top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

[221213] IU’nun ajansı EDAM, kötü yorumlarla mücadelesi hakkında açıklama yaptı

"Merhaba, bu EDAM Entertainment.

Her şeyden önce EDAM Entertainment sanatçıları IU, Shin Sekyung ve WOODZ'a her zaman bolca destek ve sevgi gösteren tüm hayranlara teşekkür etmek isteriz.

Daha önceden birkaç bildiriyle bilgilendirilmiş olarak kişiye yönelik saldırı, aşağılama, karaktere hakaret, kötü niyetli iftira, sahte haber yayma, özel hayatın gizliliğini ihlal etme vb. gibi kötü niyet içeren gönderileri paylaşan kişilere düzenli olarak yasal işlemler uyguluyoruz.

Bu konuda, önceki durumlar dahil olmak üzere bu kötü niyetli gönderileri ilerideki zararları engellemek için bir araya getirdik, ilave ettik ve özizlemeden geçirdik. Bir hukuk bürosuyla birlikte tüm karşı önlemleri alarak sanatçılarımızın haklarını ve çıkarlarını korumak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

DC Inside dahil birçok özel topluluk bünyesinde, geçen yıldan beri defalarca IU'yu hedef alan belirli sahte haberler yayma, karaktere hakaret ve kişiye yönelik saldırı içeren paylaşımlar yapan bir suçluya dair kanıtlar topladık. Ardından hukuk bürosu aracılığıyla soruşturma dosyaları hazırladık. Bu süreçte suçlu, soruşturma aşamasına rağmen tekrar tekrar aynı tutumla hakaret içeren ve kötü niyetli eylemler sergiledi. Böylelikle, ek materyal olarak bu paylaşımları da soruşturma kurumuna sunduk.

Ayrıca, çevrimiçi toplulukların anonimlik sistemlerini kötüye kullanarak sanatçılarımıza karşı kötü niyetli eylemde bulunmayı alışkanlık haline getiren kişilerin, süresinden bağımsız olarak ağır yasal cezalara çarptırılmalarını sağlamak için sıkı önlemler almayı planlıyoruz. Bu süreçte herhangi bir uzlaşma veya müsamaha gösterilmeyeceğini yineliyoruz.

Ek olarak, soruşturma kurumunun talebi üzerine sürecin ve ilerlemenin belirli ayrıntılarını ortaya koymamız zor olsa da sürekli olarak yasal önlemler alacağız.

Ayrıca, hayranlardan gelen ihbarlar kötü niyetli paylaşımların izlenmesinde çok yardımcı oldu. Hayranların sevdikleri sanatçıyı hedef alan, rastgele eleştiriler ve kötü niyetli yorumlar karşısında neler hissettiklerini anlamaya cesaret edemiyoruz ancak EDAM Entertainment olarak biz, kötü niyetli yorumların tamamen ortadan kaldırılacağı güne kadar elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza dair söz veriyoruz.

Son olarak EDAM Entertainment, dünyada var olan tüm güzel ve nazik sözlerin IU, Shin Sekyung, WOODZ ve tüm hayranlara ulaşmasını sağlamak için çok çalışacak.

Teşekkür ederiz."


Çeviri: jieunny

67 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page