top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

[220411] Lee Ji Eun’ın başroller arasında yer aldığı Broker filminin teaser posteri yayınlandı


Yönetmen Hirozaku Koreeda’nın başrolleri Lee Jieun, Song Kang Ho, Kang Dong Won ve Bae Doona’nın paylaştığı ilk kore filmi “Broker”ın yayın tarihi ve gizemli teaser posteri yayınlandı


Broker; 71. Cannes Film Festivali'nde Palme d'Or ödülü kazanan 'Japon Usta', yönetmen Hirozaku Koreeda’nın ilk kore filmi olması ve Song Kang Ho, Kang Dong Won, Bae Doona, Lee Jieun ve Lee Joo Young’dan oluşan sağlam bir oyuncu kadrosu olması sebebiyle merakla bekleniyor. Hümanist film ‘Broker’ haziranda yayınlanacağını onayladı ve özel bir yolculuğun başlangıcını belirtmek için bir teaser posteri yayınladı.


Haziranda yayınlanışının onayı ile birlikte yayınlanan teaser posterde, mavi bir gökyüzü altında bir bebeğin etrafında dönen beklenmedik bir yolculuğu paylaşan çelişkili anları yakalayarak dikkatleri üzerine çekiyor.


Sang Hyun (Song Kang Ho) kendine iyi niyetli tefeci diyen, bebek kutusuna bırakılan bebeklere yeni ebeveynler bulmak için özel fırsatlar yaratan biridir ve Dong soo (Kang Dong won) ise suç ortağıdır. Birbirine bakarken ışıl ışıl gülen ikilinin yer aldığı poster, sıcak kimyalarıyla dikkat çekiyor ve aynı zamanda Song Kang Ho ve Kang Dong Won‘un “Sworn Brothers”dan 12 yıl sonra bir araya gelmeleri beklentileri arttırıyor.


Beklenmedik bir şekilde bu ikilinin yolculuğuna katılan bebek annesi So Young’un (Lee Ji Eun) anlaşılması zor bir ifadeyle camdan dışarı bakışı teaserda yazılı olan “Bebek Kutusu, orada başlayan özel bir anlaşma” cümlesiyle uyum sağlıyor ayrıca bebek kutularıyla yolları kesişenlerin hikayesi hakkında merak uyandırıyor.


Zamanında ‘Shoplifters’ ile film festivalinin en yüksek ödülü Palme d’Or’u kazanan ve keskin ama aynı zamanda sıcak bir bakışla toplumdaki marjinal ve korunmasız toplumları sergileyerek her filmi dünya çapında yankı uyandıran Yönetmen Hirokazu Koreeda’nın ilk Korece filmi olduğundan beklentiler yüksek.


Ayrıca, kendini iyi niyetli tefeci diye anıp sahipsiz bebeklere yeni yuva bulmaya çalışan Sang-hyun rolünü oynayan Song Kangho, onun partneri Dong-soo’yu oynayan Kang Dong Won, azimle tefecilerin peşinden giden dedektif Sujin’i oynayan Bae Doona, bebeğini bebek kutusuna terk edip ardından geri dönme nedeni bilinmeyen anne So-young’u oynayan Lee Ji Eun ve Sujin’in ast dedektifini oynayan Lee Joo Young; film boyunca her yaştan olan bu oyuncu kadrosunun göstereceği yeni yüzler ve sinerji merakı en yükseklere çıkarıyor.


‘Broker’, bebek kutuları dolayısıyla yolları kesişenlerin beklenmedik ve özel yolculuğunu anlatıyor. ‘The Truth’, ‘Shoplifters’ ve ‘Like Father, Like Son’ eserlerine imzasını atan Hirokazu Koreeda tarafından yönetilen bu filmin kadrosunda Song Kangho, Kang Dong Won, Lee Ji Eun, Bae Doona ve daha fazlası yer alıyor. Filmin 2022 Haziran’da yayınlanması bekleniyor.


Çeviri: chiya, J’ieunesse


93 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page