top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

[201205] IU, tvX Tarafından 2020 Yılının Kadın Solisti Seçildi



'O bir idol mü yoksa sanatçı mı?' bu 12. yıl dönümünü kutlayan şarkıcı IU'nun etrafında dönen birçok sorudan biri. Bununla birlikte, IU'nun son yıllarda attığı tüm adımlar, "IU bir sanatçı." iddiasını desteklemek için yeterli.

'IU'nun bir idol değil sanatçı ve şarkıcı-söz yazarı olduğu' iddiaları olsa da IU'yu sadece bir şarkıcı-söz yazarı olarak tanımlamanın 'IU'nun Dünyasında' oldukça yetersiz olduğu görülüyor. 2020'de, mevcut 'IU Dünyası' o kadar geniş, derin ve zengin ki, sadece bir ifadeyle tanımlanamaz.

Tabii ki Good Day'deki IU ile Eight'in IU’sunun aynı olduğunu söyleyemeyiz. Şimdiki IU'nun o zamanlar olduğu kişiden farklı olduğuna şüphe yok.

IU geçmişte başkalarının düşünceleri ve yetişkinlerin yapımcılığında bir idol olsa da IU bu noktada kendi istediği yolu seçen ve bağımsız olarak kendisi için yapımcılık yapan bir idoldür. Düşüncelerini ve müzik inançlarını, idol popülaritesinin tadını çıkarırken istediği gibi ifade edebilir.


Görünüşe göre 2020'deki mevcut IU, birçok genç kadın idolün hayalini kurduğu en yüksek yerde.


Sadece müzik listelerinde iyi performans göstermekle kalmıyor, aynı zamanda müzik görüşleri kabul görüyor ve sağlam bir fandoma da sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda müziğin dışındaki diğer alanlarda (oyunculuk - varyete programları) aktif olarak çalışıyor, her yerde kaliteli teklam tanıtımları var ve hatta Instagram ve YouTube'da etkili bir ünlü figür haline geldi.

2010'lar IU'nun dönemi olduğu gibi, 2020 yılı da IU'nun dönemiydi.

Eğer pandemi olmasaydı IU bir kadın solist olarak konser turu için kesinlikle efsanevi bir rekor kırardı. (Listelerde tekrar yükselen 'Hold My Hand' sahnesi bunu kanıtlamak için fazlasıyla yeterli.)


Geçen yıl ve bu yıl piyasaya sürülen Blueming ve Eight'e ek olarak, yıllık müzik listelerinin zirvesine çıkan Oh My Girl'den 'Dolphin' müzik listelerinin kraliçesinin tavsiyesi sayesinde listeye girdi.


Bu yıl, bir albüm yayınlamadığı için fiziksel albüm satışları hakkında yorum yapamamıza rağmen, dijital müzik performansı, YouTube izlenmeleri, ücretli fanclub üyeliğinin ölçeği, reklam tanıtımları kalitesi ve miktarı, vb. bir şarkıcı olarak, endüstride birinci sınıf bir sanatçı ünvanını alması için yeterliydi.

Dahası, kayıp çocuk kampanyasını video (YouTube) içeriklerine, biri onu yapmaya zorlamadan gönüllü olarak ekledi, düşünceli, titiz ve etkileyici hareketi yılın örnek figürü olmak için yeter de artar.

Çeviri: gizexxi

Kaynak: https://n.news.naver.com/entertain/article/311/0001236599





90 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page