top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

[201113] Koreli Bekar Annelerin Aileleri Derneği Temsilcisi, IU’nun Düşünceli Bağışından Bahsediyor


S. Geçenlerde şarkıcı IU, Koreli Bekar Annelerin Aileleri Derneği’ne yaptığı bağışla dikkatleri üzerine çekti. Duyumlarımıza göre 50 milyon wonluk (349 bin TL civarı) bir bağışta bulunmuş. Tıpkı IU gibi, derneğinize bağışta bulunan başkalarının daha olduğuna inanıyoruz.


Temsilci: “İlk defa bir sanatçıdan bu kadar büyük miktarda bir bağış aldık. Eğer daha önce böyle bir bağış almış olsaydık, BabyNews’de (haber kaynağı) paylaşmış olurduk. (Önceden), direkt olarak derneğimize bağışta bulunan olmamıştı. Medyanın, bekar annelere yapılan bağış haberini her yerde görürsünüz fakat para sonunda hep Kore Yardım Ödeneği gibi büyük derneklere gidiyor. Bağışta bulunan kişi, paranın doğrudan bekar annelere gitmesini rica etse de, diğer kamusal hizmet faaliyetlerine para sağlandığı için hiçbir zaman paranın tamamı elimize ulaşmıyor.


Bu kez IU, yaptığı bağışın bekar anneler üzerinde farkındalığı arttırmak ve onların geçim masraflarını karşılamak için kullanılmasını istediğine dair ısrar etti. Paranın nerede kullanılacağını sordu ve biz de ona detaylıca anlattık. Onun için uygun olduğunu ve bu şekilde devam edebileceğimizi söyledi. Ayrıca IU’nun ajansı, sağlanan paraların bu şekilde değerlendirilmesini umduklarını belirtti.


Çeviri: Dionysiyos





92 görüntüleme1 yorum

1 Comment


Shoto
Shoto
Nov 18, 2020

IU kalbin çok guzel 💖💖

Like
bottom of page