top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

[200920] “Yoo Hee Yeol’s Sketchbook” PD’si IU’nun 12. yıl dönümü özeliyle ilgili detayları anlattı


18 Eylül’de IU çıkışının 12. yıl dönümünü kutlamak üzere Yoo Hee Yeol’s Sketchbook’un ona özel ayırılmış bölümünde, 100 dakika boyunca sevilen birçok şarkısının performansını sergiledi.

Nielsen Korea‘ya göre “Yoo Hee Yeol’s Sketchbook”un IU özel bölümü yüzde 2.2 reyting aldı, ve normalde 0.7 gelen programın ortalama reytinglerinin 3 katını elde etti.

Özel bölümün popülerliğini konuşurken programın yönetmeni “Doğrusu IU özeli kararını verdiğimizde, IU tek konuk olmasından dolayı çok baskı hissetti. Sadece 12. çıkış yıl dönümüyken kendine özel bir bölümün olmasıyla insanların onu egoist ya da kendini büyüten biri olarak görmesinden korktu. Ama bence topluma teşekkür edip onları rahatlatmak amacıyla hazırladığımız iyi hissettiren performanslar izleyiciler tarafından hoş karşılanıldı ve çok fazla ilgi aldık.”

Yönetmen Kim Hae Ryong 12. çıkış yıl dönümü konserini program üzerinden yapmayı seçtiği için IU’ya olan minnettarlığını, ve eğer paralı konser yapsaydı IU’nun çok daha kazançlı olacak olmasına rağmen bunu seçtiğini belirtti.

“Ödemeli konserlerin aksine, ‘Yoo Hee Yeol’s Sketchbook’ toplumdan hiçbir ödeme almayan bir konser sağladı,” dedi. “Yönetmen olarak IU’ya bedava bir konser yapıp yeteneklerini bağışladığı için minnettarım.”

“Eğer ödemeli konser yapsaydı çok büyük bir miktarda kazancı olurdu,” diye devam etti. “Ama cesaretle böyle bir geliri göz ardı edip ‘Yoo Hee Yeol’s Sketchbook’ta konser yapmayı seçti. Bunun için minnettarım.” Özel bölümü çekerkenki deneyimleriyle ilgili, Yönetmen Kim Hae Ryong, “ ‘14 saat aralıksız çekim yaptıkları için hem IU hem de çekim ekibi çok yorulmuş olmalıdır.’ diyen birçok yorum vardı. Ama aslında neredeyse her şeyi tek çekimde hallettik. Tabii ki kuru ve kamera provası yaptık ama çoğu kısmı tek çekimde halledebildik.” diye açıklama yaptı.

“IU her zaman canlı söyleyen bir sanatçı olduğu için, eğer hata yapılırsa bazen şarkıyı baştan tekrar çekmesi gerekiyor. Ama çekimlerin devamlılığını dikkatlice planlamıştık, ondan dolayı tek çekimde halledebildik.” diye ekledi.


Yoo Hee Yeol’s Sketchbook IU özel bölümünü Türkçe Altyazılı izlemek için: https://youtu.be/G5LIIQBBLdM

Çeviri: J’ieunesse Kaynak: https://www.soompi.com/article/1426524wpp/yoo-hee-yeols-sketchbook-pd-reveals-why-iu-was-worried-about-her-12th-anniversary-special-thanks-her-for-tripling-shows-ratings

75 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page