top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

[200510] IU Team Bateristi Kim Seungho; konser sahne arkasından bahsetti, IU’yu birçok yandan övdü


Baterist Kim Seung-ho, 2015'ten beri IU‘nun müzik grubunun bir parçası ama Crush ve Zico'nun konserlerinde de bateristlik yaptı. Daha önce 2018’de IU ve Crush'ın konser tarihi çakışınca beklenmedik bir çatışma durumu yaşamış. İki şarkıcının bateristi olan Kim, kendini ikiye bölmezse çözülemeyecek bir durumdu. IU bile daha önce “Kim Seungho’nun olmadığı bir IU müzik grubuyla konser anlamsız olur.” demişti. Her iki tarafın temsilcileri arasında geçen zor bir arabuluculuk süreciyle Crush'ın tarafı konser planlarını değiştirmeye karar verdi.


IU'nun şu an Güney Kore'nin en üst seviyesinde, aktif müzisyenlerin en iyilerinin arasında en iyisi olduğu söylenebilir. Böyle büyük bir yıldızın birlikte konser yapmayı çok istediği için müzik grubunun bateristine göre programını ayırlamasını görmek Kim’in gerçek değerini gösteriyor. Dünyanın her yerinde ünlü olan müzikte, bir grup üyesine böyle bir güveni, saygıyı ve sevgiyi gösteren büyük yıldızın arka hikayesi ile karşılaşacağımız bir örnek bulmak zor olurdu. Bu IU'nun seviyesine göre hareket eden büyük bir yıldıztan çok “müzisyen zihniyeti” ile kendini donattığını gösteriyor.

Bu hikayeler onun sadece basit bir grup bateristi olmadığını, gerçek bir sanatçı ve müzisyenin varlığına sahip olduğunu gösteriyor. Elbette bu aynı zamanda IU adlı "büyük tabağında" ne kadar büyük bir güven ve desteğinin olduğunu gösterir.



Kim Seung-ho onun için, "IU kendi şarkılarını yazan nadir büyük yıldızlardan biri. Müzik üzerindeki düşünceleri derin ve genel müzik sürecini anlaması olağanüstü. Sadece bir şarkıcıdan ziyade 'müzik yapan gerçek bir müzisyen' olarak daha iyi anlatılır. O gerçekten en iyisi. Sessiz ve utangaç kişiliğinden dolayı çoğu zaman yanlış anlaşılıyor, ama onu daha iyi tanıma fırsatınız olduğunda, onun gerçekten özgün ve dürüst bir insan olduğunu öğreneceksinizdir.” dedi.


IU gruptaki üyelere, dansçılara ve onlar gibilere mektup yazmayı seviyor. 2018'de, onun 10. çıkış yıldönümü konseri için onlara kendisinin yaptığı bir kitap hediye etti. Bu nadir ve özel kitap müzik grubu ve dansçılar için ayrılmış bölümlerde konserden fotoğraflar içeren yüzlerce sayfa içeriyor. Bu onun minnettarlığının ifadesi ve her birinde kişiye özel yazılmış mektuplar varmış. Kim'in mektubunda "Seung-ho oppa, her zaman yüksek enerjiyle bateri çaldığın için teşekkür ederim." yazmış.


Bu sene Şubat ayındaki düğünü sırasında IU’nun ona kutlama şarkısı söylemesi, IU’nun Kim’e olan sevgisini bir kere daha gösteriyor. Popüler bir konu olmuştu.


Çeviri: jieunny

Kaynak: http://m.hankooki.com/m_sp_view.php?m=&WM=sp&WEB_GSNO=6766446&s_ref=nv



115 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

1 Comment


blackpink_ jisoo
blackpink_ jisoo
May 16, 2020

övdüyü dövdü diye okudum sjsjsjsj

Like
bottom of page