top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

[191207] IU “Love,Poem” Singapur konserinde hayranlarına güzel bir hayat yaşayacağına dair söz verdi



Şarkıcı bu dört saatlik süreçte çok fazla sevginin olduğunu ve üzüntüye hiç yer olmadığını belirtti.


Koreli şarkıcı ve söz yazarı olan IU’nun konserine katıldığımızda, onun bizi bu kadar şaşırtacağını beklememiştik. (Onun mükemmel bir şarkıcı olduğunu bilmediğimizden değil, sadece bunu bu konserinde tekrar güçlü vokalleriyle kanıtladı.) ‘Kore’nin sevgilisi’ olan 26 yaşındaki bu şarkıcı her şarkısıyla listelerin başında yer alıyor.


Dün gece Star Theatre’da biletleri tükenen iki konserden ilkinin hemen ardından nedeni ortaya çıktı. İçten dalgınlığı, samimi kıkırdaması ve dansçılarla ve takımıyla dayanışma içinde olmasıyla kendini sevdiriyor. 4 saatlik şovunun sonlarına doğru, seyircilerden istek şarkı bile aldı ki bunlardan bazıları yıllardır söylemediği şarkılardı. ‘The Night Of The First Break Up’ şarkısını söylerken, doğru parçayı bulmak için çılgınca önündeki kağıtları karıştıran gitaristini biraz terletti hatta. “Takma kafana, bulamıyorsan eğer müzik aleti olmadan da söyleyebilirim.” diyerek latife etti. Neyse ki gitarist parçayı buldu ve bütün takım şarkıyı eksiksiz yerine getirdiler.



İki kere denemesine rağmen yüksek notaya çıkamadığında bile, şarkıya devam etmeden önce içten kıkırdaması ile seyirciler, kendilerini ‘aww’ demekten alıkoyamamıştı. İnsanı hayrete düşüren ses performanslarının arasında (onun efsanevi üç notalı ‘Good Day’ şarkısından sonra hala tüylerimiz diken diken), Uaena’ya (hayranları toplu olarak böyle adlandırılır) hayatına biraz göz atsınlar diye onlara zaman tanıdı.


“Önceki konserlerimde herkesin iyi vakit geçirmesine rağmen, hep bir hüzün rengi vardı. Fakat bugün, o kadar mutlu ve aşkla dolmuştuk ki üzüntüye yer yoktu.” diye itiraf etti. “Herkes zaman zaman üzgün hissedebilir değil mi? Hepimizin endişeleri var, ve hepimiz benzer şeyler için endişeleniriz.”


IU küçük bir gülümsemeyle devam etti. “Olaylar zorlaştığında ve her şey bitsin istediğinizde, umarım seneye tekrar burada buluşma sözümüzü hatırlarsınız. Yavaşça nefes alacaksınız ve göz açıp kapayıncaya kadar o gün gelmiş olacak. Bu sözü tutmak zorundasınız, anlaştık mı? Ben de tutacağım.“


Neye atıfta bulunduğunu belirtmediyse de, bunun son iki ay içinde çok şey yaşamasına rağmen hayranlarına iyi olacağını garanti etmesinin bir yolu olup olmadığını merak etmeden duramadık.


Yakın arkadaşları, Sulli ve Goo Hara, sırasıyla 14 Ekim ve 24 Kasım’da hayata gözlerini yumdu. IU’nun pek çok hayranı onun bu durumun nasıl üstesinden geldiği konusunda endişeliler. Onun devamlı olarak hayranlarını tek seferde bir adım ileriye taşıyacak hatırlatmaları, küçük ama güçlü bir şekilde kaybıyla kendi yolunda başa çıktığının göstergeleridir.



Konuya yaklaşım biçiminden oldukça etkilendiğimizi söylemeye gerek yok. Kendi kelimeleriyle bu konuda konuşmayı seçmesi, fanlara verdiği sözü tutmaya ve 2020’de daha güçlü ve mutlu bir şekilde geleceğine ne kadar niyetli olduğunun kanıtıdır.


Singapurdaki ikinci ve son 2019 IU Love, Poem bu gece (7 Aralık) Star Tiyatrosunda yer alacaktır. Biletler tükendi.

Çeviri: J’ieunesse

Kaynak: https://www.8days.sg/sceneandheard/entertainment/iu-promises-her-fans-that-she-will-continue-living-her-life-well-12162000?cid=toggle_8days_redirect#slideshow-1





177 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page