top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

[190902] Hong Kardeşler Hotel Del Luna Hakkında Merak Edilen Birçok Konu Hakkında Konuştu



Hotel Del Luna sona erdi


Hong Miran: “Dizi bittiğinde, oyuncularda hayal kırıklığına uğradı. Lee Ji Eun, bilhassa, “Çekimden sonra asla ağlamazdım, ama bu sefer üzgün hissettim.” dedi. Yönetmen Oh Choong Hwan, “Dizin çekim setindeki ortam çok iyi. Oyuncu ve şarkıcı olan Lee Ji eun, set ortamını imza gününe çevirdi. Şimdiye kadar 12 dizi yaptım, bu en kaotik ve heyecanlı bitiş partisiydi.” dedi.



Dizi “Neredeyse gibi” bir sonla sona erdi. Mutlu son olmadığı için üzülen çok fazla seyirci var. Baştan planlı mıydı bu son?


Hong Jung Eun: “Hotel Del Luna’ ölü insanların geldiği bir yer. Diğer bir deyişle, amaç “onları güzelce uğurlamak.” Buradaki en temsilci hayalet Jang Man Wol. Jang Man Wol Goo Chan Sung tarafından uğurlanıldı, ki bu zaman ve mekanın gerektirdiği bir şeydi. Eminim seyirciler bunu beklemiştir. Man Wol ölü biri ve Chan Sung yaşayan biri, bu hayatta birlikte olabilmeleri için hiçbir yol yok. Zorla dokunulmazsa imkansız oluyor. Otel çalışanları için de hayatın acılarını temizleyip diğer hayatlarına gitmeleri bir memnuniyet. Man Wol Judo köprüsüne iyi bir şekilde yürüdü, ve Chan Sung, Man Wol’u iyi bir şekilde göndermenin iki kişilik bir son olacağını düşündü. Zorlu bir mutlu sondan çok, bence bu son Hotel Del Luna ile çok daha uyumlu.”


Hong Miran: ”Goo Chan Sung’un en sonda gördüğü Baekdu Dağı resmi, seyircilerin görmek istediği sahne. O resmin önünde (Jang Man Wol ile) duran Chan Sung’a bir düş göstermek istedim. Eğer “Hotel Del Luna” dünya görüşüne göre Jang Man Wol ve Goo Chan Sung reenkarne olursa, tekrar buluşup birbirlerini rahatça ve mutlu bir şekilde sevmek istiyorlar. Bizim de bir dileğimiz var. “Onlar buluştu” gibi değil. Ama bizim hikayemizde, bence bu bir mutlu son. O gitmiş olması gereken biriydi, ve Jang Man Wol’un gitmesiyle, hikaye sona erdi.


Oyuncu Kim Soo Hyun, ‘Hotel Blue Moon’un başkanı olarak sonsözde gözüktü. 2.sezon için beklentiler ve taşan cevaplar geliyordu, ama bazı izleyiciler hikaye uzun sürmedi diye hayal kırıklığına uğramıştı.


Hong Miran: “Yönetmen çok güzel bir şekilde çekti. (Gülüşmeler) Biz seyircilere sadece otelin hala devam ettiğini göstermek istemiştik. Yapım ekibine çok fazla bilgisayar efekti gerektiren Judo köprüsü ve Blue Moon sahnesi sonu hakkında 1 ay önce bahsettik. Sonrasında, Kim Soo Hyun’un özel bir katılımda bulunacağını duyduğumuzda şaşırdık. 2.sezon için belirli bir plan yok. Sanırım Kim Soo Hyun çok havalı durduğundan böyle oldu.”


Hong Jung Eun: “Başta, tüm sonsözü kesip bitişten sonra yerine reklam koyarım diye düşünmüştüm, ama belirsizdi. “Hotel Del Luna”nın hikayesi bittikten sonra, fan hizmeti konseptinde “Otel hala burada” diye bir mesaj vermek istedim. Sonuç olarak, özel katılım çok etkiliydi, ve oyuncu çok uzun zaman sonra belirdiğinden beklenti büyümüştü. Ben bile 2.sezon hakkında şüphelenir oldum.”

Başrol Lee Ji Eun’ın güvenilirliği o kadar büyük duruyor ki önceki basın konferansında Yönetmen Oh Choong Hwan eğer o katılmasaydı bu projeyi yapmayacağını söylemişti


Hong Jung Eun: “Yönetmen’in sözleri boş kelimeler değildi. Bu bizim aramızdaki bir hikaye. Baştan beri iyi uyumlu olduğumuzdan başlama şansımız oldu.”


Hong Miran: “Jang Man Wol karizmatik olmalıydı, ve renkli olmalıydı. Ek olarak, kendine ait bir karakteri ya da üzücü bir kısmı olmalıydı, ve ay ağacının önünde dururken kaba durmalıydı (ağaca olan nefretinden sanırım). Oyuncu Lee Ji Eun’ın duygusunun Jang Man Wol’un merkeziyle bağlantı içinde olduğunu düşünmüştüm. Yönetmen ve üçümüz buluştuk ve onu sıkı çalışarak ikna ettik. Jang Man Wol’un karakterini kabul ettiğinden sinerjiyi sevmiştim.”


Eğer Lee Ji Eun olmasaydı “Hotel Del Luna”ya ne olurdu?


Hong Miran: “Eğer beklemediğimiz gibi iyi geçmezse diye birkaç planımız vardı. Kadın ve erkek başrolü değiştirecektik, ama ayarlamalar aynı kalacaktı. Öyle yapmak daha kolay. Ama öyle olsaydı tipik bir romantik komedi dizisi olurdu. Ama yine de, dizide Lee Ji Eun’ın olmasını istedik çünkü ilişkilerden ortaya çıkan eğlenceli şeyler. Aynı zamanda iki erkek başrolü de düşündük. Tabii ki, onlar melodrama yapmıyor, ama hepsinin bir aşk hikayesi var, otel sahibi ve iyi adam. Tüm hikayeyi değiştirmeyi de düşündük, ama Lee Ji Eun katılmaya karar verdi.”

Yeo Jin Goo’nun Goo Chan Sung karakterini ifade edişinden ne kadar tatmin oldunuz?


Hong Miran: “Hala genç olmasına rağmen neden herkesin ona “Yeo Jin Goo Oppa” dediğini görebiliyorum. Güvenilirdi ve “Goo Chan Sung” imajına iyi uyuyordu. Çekim setindeki herkes “Yaşına göre gerçekten çok iyisin” diyordu. Bilhassa, Goo Chan Sung’un karakteri 20li yaşlarının sonundaki bir erkek izlenimini veren bir pozisyonda. Bunu güzelce ifade ettiği için çok mutlu hissediyoruz. Lee Ji Eun ve diğer oyuncular arasındaki takım çalışması çok iyiydi. Sadece birlikte olmakla bile çok güzel bir resim ortaya çıkardılar.”


Hong Jung Eun: “Yeo Jin Goo çok zeki bir oyuncu. Çalışmakta zeki olması gibi değil, ince zekada çok zeki. Doğuştan bir dahi. Eğer dokunursanız değişen bir dahi var. Senaryo okumasını yaptığımızda, onu ‘The Crowned Clown’ın versiyonu ‘Wang Chan Sung’ olarak gördüm. Sanırım dizi bittikten hemen sonra senaryo okumasına katıldığı için böyleydi. Ama ona Goo Chan Sung karakterini açıkladığımda, hemen değiştiğini gördüğümde tüylerim diken diken oldu. Bunu yapmak kolay değil. Goo Chan Sung’un karakteri 20sinin sonlarında 30un başlarında olarak ayarlanıldığından biraz endişeliydik. Ama o yaşın mantığıyla oynadı. Ne kadar ilerledikçe, o kadar oppa gibi gözüktü. Başta, tatlı Jin Goo’ydu, ama yavaşça 30larında olan Goo Chan Sung oldu. İnsanın tüylerini diken diken yapan bir oyuncu.”


Hong Jung Eun: “Bitiş partisinde kişiliği görülebiliyor, ve Yeo Jin Goo çalışanlarla gerçekten iyi anlaşıyor. Çok iyi bir kişiliği var. Bugün (2 Eylül) okula gideceğini gördüğümde, başarılı bir insan olduğunu hissettim. Çok teşekkür ederim. Man Wol’un karakterinin yapacak çok şeyi var ve renkli. Ona karşılık, Chan Sung sıradan olabilecek bir karakter, ve oyunculuğuyla bunların hepsini ifade ettiği ve karakteri parlattığı için minnettardım.“


İzleyiciler dizide öpüşme sahnesi az olduğundan hayal kırıklığına uğradı. İzleyiciler daha fazla ‘romantik sahne’ diliyordu.


Hong Miran: “Kim Joon Hyun’u aşkın orta düzeyi olarak kullanarak yapılmış olan fazla sayıda yemek şovu randevusu vardı. Ayarlamanın kendisi uğurluyan kişi, ve gitmesi gereken kişi şeklinde. Kardan adam şekilli pirinç keki sahnesi tatlı olmasına rağmen, aşkları sadece acınası olduğundan o sahneye üzücü bir arkaplan müziği ekledik. Randevu sahnelerinin hiçbirinde neşeli müzik koymadık.”


Hong Jung Eun: “Goo Chan Sung çok dikkatli bir karakter. Sevdiği birini göndermesi gerektiğini bilen bir erkek için çok fazla romantik sahne koymak ve sonsuza kadar mutlu olacakmış gibi davranması çok sıkıntı vericiydi. Ondan dolayı bunu hakkında çok fazla düşündük. Hotel Del Luna çok fazla ten teması ve randevu sahnesi olan sıradan bir dizi değil. Seyircilerin bundan dolayı hayal kırıklığına uğradığını biliyorum. Fakat, ilişkinin kendisinin sınırlamaları yüzünden, daha az romantik sahne vardı. Eğer çok fazla romantik sahne koysaydık, Man Wol karakteri yumuşardı. Gerilim ve üzüntü olacağını sanmıyorum. Bence daha az romantik sahne oluşundan gelen bir avantajı var.”

Mago’nun Goo Chan Sung’un kalbine yerleştirdiği çiçek düşmedi, ama Jang Man Wol gitti.


Hong Jung Eun: “Kalbe yerleştirilmiş bir çiçek, ay ağacından düşmüş bir çiçek yaprağı anlamına gelmiyor. Bu çiçek Man Wol ve Chan Sung’un anısını paylaştı. Bu Goo Chan Sung’un hayalinin anlamı. O kısım hala oradaydı, dizinin sonunda, hayal ilişkilerinin 1,300 yıl öncesine dayandığını duyurdu. Bu, hatıralarındaki çiçeğin son çağrısıydı. Bu hayalin sonu ise Man Wol’un gitmesi.”

Man Wol’a 1,300 yıl boyunca aşık olan Chung Myung’u neden ateş böceği yaptınız?


Hong Miran: “Chung Myung’u kadroya aldığımız ilk andan beri, ona ateş böceğinin o olduğunu söyledim. Ateş böceklerinin görüntüsüne yazık olurdu. Chung Myung’un varlığı soluk, görünmez ve belirsiz. Görüntü ateş böceğiydi. Eğer farklı bir varlık olsaydı tuhaf olurdu. Öyle ışıldamasını beklemiyordum (gülüşmeler)

Hayalet hikayelerini nasıl organize ettiniz?


Hong Jung Eun: ”Sosyal sayfalar, vb.de çok fazla makale bulduk. Birlikte yaşadığımızdan TV ve gazeteleri birlikte kullanıyoruz. Günde 24 saat konuşuyoruz. Gençliğimizden beri paylaşılan hikayeleri döndürerek parçaları dokuyoruz. Sonra 3‘ten 40’a parçalara birleştiriyoruz. Bu sene, ne hakkında konuşacağımızı karıştırıp tekrar dizeceğiz. Materyalleri baştan kullanarak gelişen bir tarz bu. Eğer başka bir şey eğlenceli olur diye düşünürsen, eskisini atıyorsun. Realite şovu yaptığımızdan beri kullandığımız bir tarz bu. Biriktirme, dönüştürme ve birleştirme ile bir haline getirme tarzı.”


Hong Miran: “Kaplan hikayesi 2.bölümde önemli bir hayaletti. Sizlere gizenli bir his vermek istedim. Bir kaplan sergisi görmüştüm, ve bayağı etkileyiciydi. Bilgisayar efekti yük oluyordu. Bir tanesinde de hayvanat bahçesinden kaçan ve olay çıkaran bir puma düşünmüştüm. Ama sonrasında etçil bir hayvanın çok büyük bir sorun çıkaracağını düşündüm. Dolayısıyla yaşım ekibine kaplan yapsak daha iyi olacağını söyledim.”


Çeviri: J’ieunesse

Kaynak: https://twitter.com/melloviciousiu/status/1168529735820791811?s=21




661 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page