top of page
  • Yazarın fotoğrafıIU TEAM TURKEY

11. yıl dönümünü kutlayan IU, şu an sadece 27 yaşında



IU 11. Çıkış yıl dönümünü kutluyor. Eylül 2008’de 16 yaşında (uluslararası yaş: 15) çıkış gerçekleştiren kız, 2019’da müzik endüstrisinin en korkulan müzisyenlerden oldu ve oyunculuk alanında da kendisini gösterdi.

IU, ‘Mia’ ile çıkışını yaptıktan sonra, ‘Boo’, ‘Marshmallow’, ‘Nagging’ gibi şarkılarla birlikte ismi bilinir hale geldi. ‘Good Day’, ‘You & I’, ‘Red Shoes’, Sogyeokdong’, ‘Twenty Three’, ‘Through the Night’, ‘Palette’ ‘BBIBBI’ gibi hit şarkılar ortaya çıkardı.


10 yılı aşkın verdiği emekler müzikal anlamda başarısına ihanet etmedi. Kendi tam albümünü yaptı, hayatından ilham alarak söylediği şarkıların sözlerini yazıp besteledi, kendi müziğini yarattı. Kendi müzik rengiyle; başkasının hikayesi veya müziğiyle değil, müziksever hayranlarının kalbini çaldı ve bir sanatçı olarak tanınmaya başlandı.


Yaptığı şarkıların çeşit farklılığı gitgide artıyor. Sabah gün ışığında duygularınızı canlandıran sakin şarkılardan, muhteşem sözleri olan enerji veren şarkılara kadar.


Geçen yıl 10. Yıl dönümünde ‘Through the Night’ ile birlikte Büyük Ödülü kazandı -Dijital Daesang/ Yılın Şarkısı 32. Golden Disc Ödülleri-. Ivy 2007’de kazandıktan sonra, IU 11 yıl içerisinde bu ödüle sahip olan tek solo kadın sanatçısı. 2017’de Gallup Korea tarafından yürütülen ‘Yılın Sanatçısı’ anketinde 1. olmuştur.


IU çıkış yaptığından beri sürekli çalışıyor. Her yıl yeni bir albüm çıkarmasına ek olarak sürekli ‘insanların görmek istediği konserleri’ gerçekleştiriyor. Özellikle geçen sene 10. Yıldönümünü kutlamak için 10. Yıl tur konserlerini gerçekleştirdi. Bu mükemmel tur, IU’ya Performanslar Kraliçesi unvanını kazandırdı. Ana konser bittikten sonra, 90 dakikadan fazla süren hayranlarıyla konuşabileceği bir encore yaptı.


Ayrıca oyunculuk kariyerine de devam ediyor. 2011’de ‘Dream High’ la başlayan ‘ The Best Lee Soon Shin’ , ‘ Pretty Man’, ‘Producer’, ‘Scarlet Heart Ryeo’ ile devam etti. ‘My Mister’ da muhteşem oyunculuğunu gösterdi. En son işi olan ‘Hotel Del Luna’ ile oyunculuk endüstrisinde şarkıcı olan IU oyuncu olarak köklerini sabitleştirdi.


En iyilerden olan şarkıcı, aktris olarak da tanınmaya başlandı, ve sadece 27 yaşında. Geçen sene IU, ‘ 10 yıl oldu çünkü benim şarkılarımı dinleyen sizler varsınız ve bence bunu bir 10 yıl daha yapabilirim.’ IU inek gibi (32. Golden Disc Ödüllerindeki konuşmasına gönderme yapılıyor) çok çalışıyor. Bu yüzden birçok insan onun geleceğini çok merak ediyor.


Çeviri: seymae

Kaynak: https://n.news.naver.com/entertain/article/609/0000172397?lfrom=twitter

28 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page